17. tammikuuta 2018

Vihreän saaren emäntä 1 vee ja synttäriarvonta


cappucino, valkoinen iso kuppi

Tänään tuli kuluneeksi tasan vuosi siitä kun julkaisin ensimmäisen postaukseni tässä blogissa. Nokkelimmat lukijat saattavat kuitenkin huomata, että muutamia tekstejä löytyy jo vuoden 2016 puolelta. Homma meni nimittäin niin, että syksyllä 2016 teimme nopealla aikataululla päätöksen muuttaa miehen työkomennuksen perässä Irlantiin. Aloin pian sen jälkeen pallottelemaan päässäni ajatusta blogin perustamisesta. Muuten en ole edes ollut mikään kovin aktiivinen blogien lukija. Ne ovat enemmänkin olleet satunnaisia kertoja ja liittyneet pääasiassa ruoanlaittoon tai matkustamiseen. 

Sen syksyn aikana aloin kuitenkin lueskelemaan ja seuraamaan monia ulkosuomalaisia blogeja. Ja hei, sehän oli kiinnostava oma maailmansa se! Lukea tarinoita siitä miten kukakin oli mihinkin päätynyt ja millaiseksi arki uudessa maassa oli muodostunut. 

Selvittelin erilaisia ilmaisia blogialustoja. Loin tunnukset bloggeriin. Ja aloin opettelemaan kuinka se toimii. Kirjoitin ne ihan ensimmäiset tekstit funtsien silti vielä samalla onko minusta bloginpitäjäksi ja jos niin, teenkö blogin salasanan taakse harvalle ja valitulle joukolle luettavaksi vai teenkö siitä kaikille avoimen. Olen pariin otteeseen pitänyt salasanalla suojattua blogia muutamista pidemmistä reissuista. Loppuvuoden aikana tulin siihen päätökseen, että kokeilen blogin kirjoittamista tässä muodossa - kaikille avoimena. Loppuvuosi 2016 ja alkuvuosi 2017 olivat aikamoista haipakkaa muuttoaskareiden myötä, joten vasta päästessämme Irlantiin aloin oikeasti kirjoittamaan.

värikkäät talot, irlanti, tralee


Istuin tasan vuosi sitten eräässä paikallisessa kahvilassa läppäri mukanani. Tekstin olin kirjoittanut jo etukäteen valmiiksi. Nettiaikaa sai kahvilasta käyttöönsä aina puoli tuntia kerrallaan. Meillä kun ei vielä tuohon aikaan ollut nettiyhteyttä kotona. Nappula veteli päikkäreitä rattaissa ja silloin oli minun paikkani laukoa. Siirsin viimeisimmän tekstin bloggeriin ja julkistin sen myötä blogini. Hätäisesti näpyttelin vielä toimivan verkon varassa muutamat WhatsApp -viestit kavereille. Että mulla on blogi, saa käydä lukemassa.

Alusta alkaen ajattelin, että pyrin pitämään kiinni parin-kolmen postauksen viikkotahtia. En halunnut sitä liian tiiviiksi, mutta kuitenkin niin, että joka viikko tapahtuu jotakin. Kesällä ja jouluaikaan olen pidellyt ihan tarkoituksella vähän taukoa. 

Välillä aiheita on pursunnut päästä ja juttua olisi löytynyt useamminkin kirjoitettavaksi. Sitten on ollut niitä nihkeämpiä jaksoja, kun tuntuu ettei tapahtunut mitään, eikä tehnyt mitään erityistä eikä sen vuoksi keksinyt oikein mitään kirjoitettavaakaan. Välillä kirjoitettavaa olisi kyllä ollut, mutta muu elämä on ollut sen verran kiireistä, että sopivaa kirjoitusaikaa ei ole löytynyt. Se kirjoitusfiilis kun pitää kuitenkin löytyä. Kamera, tai vähintäänkin puhelimen kamera kulkee monesti mukanani ja blogin kuvituskuvia onkin tullut otettua sieltä ja täältä. Pääasiassa kuitenkin näiltä lähikulmilta, niitä matkakohde/retki postauksia lukuun ottamatta.

Jossakin vaiheessa viime alkuvuoden puolella liityin myös Facebookin Ulkosuomalaisten blogit -ryhmään. Sitä kautta olen löytänyt uusia kiinnostavia blogeja luettavaksi sekä jakanut monia omia tekstejäni. Yhteisö on ollut vallan mukava ja monista kirjoitusaiheista on virinnyt mielenkiintoisia keskusteluita.

narsissit, muffini, cappucino, ipad, kahvila, bloggaaja


Näin vuoden jälkeen voin sanoa, että kivahan tämä on ollut. Kun en tällä hetkellä tee niitä oikeita töitä, niin vähintäänkin tämä on pitänyt muutaman ylimääräisen aivosolun liikenteessä. 

Se, että tämä on ollut kivaa puuhaa, niin siitä kuuluu tietysti iso kiitos kaikille teille lukijoille. Kiitos! Alkuun ajattelin, että jos näitä turinoita joskus joku kaveri satunnaisesti lukee anopin ja äidin lisäksi, niin kiva. Mutta voi kyllähän teitä lukijoita on riittänyt paljon paljon enemmän! Niin paljon minulla ei ainakaan ole kavereita :)
Jättämänne viestit ja kommentit ovat parahutta. Niitä on aina mukava saada ja lukea.

Yksi vuotiaan Vihreän saaren emäntä -blogin kunniaksi arvon paketin herkullista (jos haluatte suklaafanin arvion) irlantilaista Baileyssuklaata tai vastaavasti irlantilaista toffeeta, jos et ole suklaan ystävä.

Arvontaan pääset osallistumaan jättämällä viestin tuohon alla olevaan kommenttikenttään tai vastaavasti kommentoimalla Vihreän saaren emännän Facebook -sivuilla. Osallistumisviestejä otan vastaan su 21.1. saakka. Arvonta suoritetaan ma 22.1.

Huomaathan, että anonyymejä kommentoijia en voi ottaa mukaan arvontaan eli jos sinulla ei ole bloggerin tunnuksia, mutta haluat ottaa osaa arvontaan, niin laitathan vähintäänkin nimimerkin vastauksesi perään, niin osaan huhuilla sinua blogissa arpaonnen osuessa kohdallesi.

35 kommenttia:

  1. Ai hitto Suklaa kuulostaa hyvältä

    VastaaPoista
  2. Onnittelut!
    Mukana arvonnassa.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Onnea! Mukana:)
    Ruskarouva85@gmail.com

    VastaaPoista
  4. onnea :) mukana.
    mariaheinonen1@hotmail.com

    VastaaPoista
  5. Onneaaaa!
    Baileys kuulostaa vastustamattomalta ♥
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Onnea vaan täältäkin! Mukana arvonnassa.
    Jaana

    VastaaPoista
  7. Onnittelut! :) haat22214(ät)gmail.com

    VastaaPoista
  8. Onnea, osallistun arvontaasi ja kyllä suklaa maistuu meikäläiselle.

    henna.holappa1@luukku.com

    VastaaPoista
  9. Viime Irlannin reissulta tuodut Baileys-suklaat onkin jo syöty, joten lisää kaivattaisiin :) Onnittelut 1-vuotiaalle!
    metsarusakko@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Onnea! :)
    sirkkulitm@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Onnittelut 1-vuotiaalle! Mukana arvonnassa :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  12. Onnea ja suklaa kuullostaa houkuttelevalta. Salli.moilanen35@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Onnea!! :) Mukana arvonnassa.

    hippohiiri at gmail.com

    VastaaPoista
  14. Suklaa maistuisi kyllä! ksefedini@suomi24.fi

    VastaaPoista
  15. Paljon Onnea 1-vuotiaalle! Suklaa maistuu paremmin kuin hyvin.
    klaara49@luukku.com

    VastaaPoista
  16. Onnea 1-vuotiaalle blogillesi. En osallistu arvontaan, vaikka suklaa ja toffee maistuukin hyvin. Annetaan Irlannin ulkopuolella asuville tilaisuus maistaa Irlannin herkkuja.

    VastaaPoista
  17. Onnea 1-vuotiaalle! Suklaa maistuu aina :-)
    siirun@luukku.com

    VastaaPoista
  18. Onnea 1-vuotiaalle :) Irlantilaista toffeeta olisi mielenkiintoista päästä maistamaan :)

    VastaaPoista
  19. Paljon onnea 1-vuotiaalle! :)
    annikajokinen95@gmail.com

    VastaaPoista
  20. (: Baileyssuklaa kuulostaa hyvältä.

    Naurajatar@suomi24.fi

    -Naurajatar

    VastaaPoista
  21. Mukana, baileyssuklaa kuulostaa hyvältä :)
    minna1995(at)gmail.com

    VastaaPoista
  22. Suklaafanina pakko osallistua, Baileyssuklaa kuulostaa mielettömän ihanalle :D
    cupido.maxi(at)gmail.com

    VastaaPoista
  23. Ihana, suklaata!
    mummolta@gmail.com

    VastaaPoista
  24. Onnittelut täältäkin!
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  25. Paljon onnea! :)
    nannaliini10@gmail.com

    VastaaPoista
  26. Paljon onnea!
    ainosuklaa@gmail.com

    VastaaPoista
  27. Onnea! Nam, suklaata! markettavesala@gmail.com

    VastaaPoista
  28. Suuret onnittelut <3

    heli @ lailanet.fi

    VastaaPoista
  29. Tämä blogi on ollut elämää rikastuttava ikkuna sekä Teidän perheen että irlantilaisten elämään. Onnea siis 1-vuotiaalle ja pitkää ikää!
    Ja tietysti Pinoppi osallistuu suklaan arvontaan!

    VastaaPoista
  30. Onnea! Sekä hyvää viikonloppua! (:

    evekdaz(a)gmail.com

    VastaaPoista
  31. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  32. Mukana! Ja suklaata. Onnea 1-vuotiaalle :)

    VastaaPoista
  33. Onnittelut blogillesi! Suklaa kiinnostaisi. :) hiltuha(at)gmail.com

    VastaaPoista
  34. Huomasinpas ajoissa tämän arvonnan! Olen siis mukana :) Kiitos blogista! -Johanna

    VastaaPoista
  35. Mukaan myös!
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

    VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit!