23. lokakuuta 2018

Melkein savannilla: Fota Wildlife Park

Seepra, Fota Wildlife Park
Kävimme viikonloppureissulla Corkin suunnalla. Mies ehdotti, että veisimme lapset Corkin kupeessa, Fotan saarella sijaitsevaan eläinpuistoon. Hän oli saanut paljon suosituksia kyseisestä paikasta. Vähän nihkeilin kohteen kanssa. Lapsille tai no siis Nappulalle riittää mainiosti pieneläintilat, ei hän vielä sarvikuonojen ja leijonien päälle mitään ymmärrä. Ja Itselläni oli sille päivälle täysin muut kohteet mielessä. Annoin kuitenkin periksi miehen idealle ja suuntasimme Fota Wildlife Parkiin.

Täytyy sanoa, että kannatti kuunnella suosituksia. Kohde ei ollut eläintarha vaan nimensä mukaisesti villieläinpuisto. Astuttuamme sisälle porteista, meitä tervehtivät lukuisat kirahvit. Nyt kyllä vähän valehtelen, eivät ne meitä tervehtineet vaan niitä kiinnosti sillä hetkellä huomattavasti enemmän syöminen. Kirahvien kanssa samalla suurella alueella, joka oikeasti muistutti melkein savannia, viihtyivät seeprat, strutsit ja antiloopit. Aluetta eivät ympäröineet tympeät betonimuurit, vaan matalat puuaidat. Tämä mahdollisti sen, että eläimiä ei tarvinnut yrittää kuikkia aitauksen takana, vaan ne olivat nähtävissä mistä tahansa suunnasta, myös lapsen silmien korkeudelta.
Kirahvi, Fota Wildlife Park, Cork

Fota Wildlife Park oli jaoteltu muutamaan eri alueeseen. Savanniosuuden lisäksi löytyi Aasia-alue sekä pääasiassa lintuihin ja eri apinalajeihin keskittynyt alue. Aasia-alueelta löytyvät muun muassa leijonat, tiikerit, sarvikuonot ja punapandat. Kaikkiaan eläinpuistossa asustaa noin 100 erilaista eläinlajia.

Fota Wildlife Park on rakennettu 40 hehtaarin alueelle, jossa on huomioitu eläinten tarvitsema tila. Ainakaan eläimistä ei tullut sellaista häkkiinteljettyä oloa. Aitausten sisällä oli paljon luonnonvaraista kasvillisuutta ja esimerkiksi eriapinalajeille oli rakenneltu lukuisia puisia telineitä ja kulkusiltoja, joita pitkin pitkäkätiset vesselit pystyivät kiipeilemään.
Kenguru, riikinkukko, Fota Wildlife Park, Cork

Omia suosikkejani olivat pienet pingviinit ja kengurut. 

Pelko siitä, ettei Nappula saisi mitään irti tästä keikasta, osoittautui vääräksi. Hän tunnisti yllättävän monta eläinlajia. Jopa sen sarvikuonon. Ilmeisesti kirjojen lukemisesta on ollut hyötyä. Tosin hän myös bongasi kärpäsiä ja kyseli milloin nähdään lampaita. Niitä ei kaiketi lasketa villieläimiksi, kun eivät olleet päässeet tähän puistoon.
Sarvikuono, Fota Wildlife Park, Cork

Fota Wildlife Parkissa saa eläimiin tutustumisen myötä hyvän päiväkävelyn. Mittaa puistossakiertämiseen tulee muutama kilometri. Alueelta löytyy kolme kahvilaa, joissa voi lounastaa tai tankata virvokkeita. Matkaan voi lähteä myös omien eväiden varassa, sillä alueelta löytyi useampia penkkejä ja pöytäryhmiä. Jokaisen kahvilan läheisyydessä on myös pieni leikkipuisto. Alueen laajuuden vuoksi suosittelisin varaamaan käyntiin ainakin kolme tuntia. Riippuen toki kävijöiden iästä ja kävelytottumuksista. Puisto on avoinna ympäri vuoden, joulunpyhiä lukuunottamatta.
Pääsymaksu on aikuisilta 16,50€, yli kolme vuotiailta lapsilta 11€, opiskelijoilta ja eläkeläisiltä 12€. Erilaisia perhe- ja ryhmälippuja on myös saatavissa.

Villieläinpuiston lisäksi Fotan saarelta löytyy myös muita vierailukohteita, kuten Fotan kartano ja puutarha sekä golfkenttä resorteineen ja kylpylöineen. Vaikka kohteet sijaitsevat saarella, pääsee sinne ajamaan siltoja pitkin autolla ja myös juna puksuttaa perille.

1 kommentti:

  1. Aika mahtavaa: Katsojallekaan ei tullut häkkiolo, joka niin helposti tulee normieläintarhassa. Hienoa että Nappula on nähnyt kärpästen ja lampaiden lisäksi oikean sarvikuononkin!

    VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit!