6. maaliskuuta 2017

Ihan kun olisi ollut lomalla

Cork
Vietimme viikonloppua Corkissa, Irlannin toisiksi suurimmassa kaupungissa. Asukasmäärältään se on Turkua jonkun verran pienempi, mutta huomattavasti vilkkaamman oloinen kaupunki. Tehtiin tarkoituksella vain pintaraapaisu kaupunkiin, lähinnä seikkailemalla ydinkeskustassa sekä yliopistoalueella. Onpahan sitten useita syitä palata Corkiin vastaisuudessakin.

Corkin yliopisto
Tiedon lähteillä

Corkin yliopisto

Corkin yliopisto
Viisas kuin hirvi. Vai mitä tuo esittää?

Cork on myös Murphy's pääkallopaikka. Ja tokihan sitä piti käydä pubissa maistelemassa. Varmaan kuuluu asiaan kertoa, että maistui se tummaakin tummempi olut täällä vielä piirun verran paremmalta kuin muualla.

Murphy's
Ollaan naureskeltu miehen kanssa, että puhutaan nykyään ihan tosi paljon säästä. Vaikka kyllä meillä onneksi muutakin puheenpartta riittää kaikkien näiden vuosien jälkeen. Kuten arvata saattaa, niin sää oli viikonlopun aikana taas kerran todella vaihteleva. Välillä aurinkokin pilkahteli ja välillä taas satoi ja tuuli niin vietävästi. Ja sateenvarjohan sillä reissulla taas hajosi. Tilastojen mukaan kolmas varjo vajaan kahden kuukauden aikana. Tosin olen pitkälti luopunut koko varjon käyttämisestä, kun tuppaavat kuitenkin hajoamaan näissä tuuliolosuhteissa. Tällä kertaa yritin lähinnä valokuvailla varjon alta. En ihan onnistunut ja sen vuoksi suurimmassa osassa kuviakin on harmaita sadepisaran linssiin jättämiä läikkiä. Olivat vaan sadepisarat vikkelämpiä kuin minä linssin kuivaamisessa.Lyhyt oleilu toisaalla teki terää. Olimme reissussa vain yhden yön, mutta tuli fiilis kun olisi ollut pidempäänkin poissa. En tiedä, johtuiko siitä, että pääsi ihmisvilinän keskelle "isolle kirkolle". Mitään ihmeitä emme edes viikonlopun aikana tehneet. Otimme lähinnä kävellen ydinkeskustaa haltuun. Istuimme kahviloissa ja ravintoloissa. Piipahdimme The English Market :ssa eli kauppahallissa sekä muutamissa kaupoissa. Ja tiiättekö, löysin yhdestä kaupasta Pandan lakupatukoita. Maistuivatpa vaan hyvälle!


4 kommenttia:

 1. Onpa hienoja kuvia, eikä mitään pisaroita näy. Pieni matkaaja näyttää irlantilaiselta takissaan ja suurempi samoin oluttuoppinsa kanssa. Yliopisto on tainnut viljellä viisauden jyviä Kolumbuksen ajoista asti?

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista!
  Pitipä tarkistaa, Corkin yliopisto on perustettu 1845 eli eivät ole ihan eilisen teeren poikia.
  Hyvä, jos kuvissa ei näy pisaroita. Taisin valita ne "vähiten kastuneet".

  VastaaPoista
 3. Voi ihana magnolia! Niitä kyllä oon ihastellu Englannissa käydessäkin, harmi että huonosti menestyvät Suomessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos valistuksesta :)
   Olen armottoman huono tunnistamaan kasveja/puita.
   Jos kerran menestyvät huonosti Suomessa, niin ehkä alan lähettelemään siulle kuvia niistä.

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!