17. maaliskuuta 2017

Vihreä vapaapäivä

st patrick's day

Tänään vietettiin kansallista vapaapäivää "perusjuhannussäässä". Mietimme ensin, että olisimme tehneet pidennettynä viikonloppuna reissun jonnekin toisaalle, mutta päätimme kuitenkin katsastaa ensimmäisen St. Patrick's Dayn tällä saarella omilla kulmilla.

Syntyjään walesilaisen suojelupyhimys St. Patrickin päivää vietetään aina hänen kuolinpäivänään 17. maaliskuuta. Se on suuri juhlapäivä Irlannissa. Alun perin kristillinen pyhäpäivä näkyy nykyään enemmänkin maallisena juhlimisena. Jokaisessa kylässä ja kaupungissa tuntuu olevan erilaiset paraatinsa ja juhlallisuutensa tämän päivän varalle. Maan pääparaati on tietysti Dublinissa.

shamrock

Olin hankkinut meille päivään sopivaa rekvisiittaa ja omasta kaapista löytyi onneksi jo ennestään vihreää päälle puettavaa. Kaupungin keskustassa alkoi puolilta päivin paraati, jota menimme seuraamaan. Kävelymatkalla keskustaan ei juuri muita näkynyt ja ne joita näkyi, eivät olleet pukeutuneet vihreään. Meinasi iskä jo pelko persiiseen, että olemme ne ainoat karnevaalihenkeen sonnustautuneet. Onneksi pelko osoittautui turhaksi, kun pääsimme paraatikadulle.


Paraatilaiset oli koottu vapaaehtoista. Eri urheiluseuroista, partiolaisista, orkestereista, pelastuskoiraharrastajista ja niin edelleen. Täytyy iloksi todeta, että valtava määrä löytyi vapaaehtoisia näin pienestä kaupungista. Sateesta huolimatta tunnelma oli hilpeä ja irkkumusiikki soi.Paraatin jälkeen menimme kaveriperheen kanssa syömään ja pitihän sitä vielä käydä pubissa Guinnessilla. Pubissa seurattiin aktiivisesti Englannin puolella käytäviä ratsastuskisoja. Ratsastuskisojen jälkeen pubin televisiosta alkoi hurling -ottelu. Sen seurauksena kannustus pienessä pubissa alkoi yltyä ja totesimme, että lapsiperheiden lienee aika lähteä kotiin valmistelemaan illallista.
shamrock
May you be touched by a bit of Irish luck today

2 kommenttia:

  1. Loistavaa, noin sitä pitää; maassa maan tavalla. Todella ilahduttavaa lukea, että kaveriperheen kanssa mentiin syömään!

    VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit!