8. maaliskuuta 2017

Kierrätys kunniaan

Brio hella

Toinen syy, miksi kävimme juuri viime viikonloppuna Corkissa olivat "Torikaupat", jotka olin sopinut. Suomessa, varsinkin lapsen syntymän myötä aloin hyödyntämään entistä enemmän Toria tavaroiden ostamiseen ja myymiseen.

Täältä löytyi ilokseni vastaavanlainen kauppapaikkasovellus. Tällä kertaa löysin kylläkin ostettavani erään Facebook -ryhmän kautta. Irlannissa asuu verrattain paljon suomalaisia, suurin osa kylläkin Dublinissa ja sen seutuvilla, toinen mokoma Corkissa ja sen liepeillä ja me loput olemme ripoteltuina sinne – tänne pitkin saarta. Irlanti tuntuu olevan monelle "ponnistus jonnekin muualle". Muutetaan muutamiksi vuosiksi tänne opiskeluiden tai töiden perässä ja suunnataan sen jälkeen toisaalle. Tällaiseen maasta toiseen muuttavan perheen myynti-ilmoitukseen törmäsin juurikin Facebook-ryhmässä.

Päätin iskeä kiinni myynnissä olleeseen Brion leikkihellaan. Jos olemme olleet jossakin leikkipaikassa, niin olen huomannut nappulan ryntäävän leikkikeittiön pariin – heti sen jälkeen kun hän on testannut muutaman auton toimivuuden. Leikkiköön nyt sitten vastaisuudessa kokkausleikkejä myös kotona, omassa keittiössään.
Brio hella


Brio uuni

Kierrätysnäkökulman lisäksi ostan mielelläni tavaraa muilta pohjoismaalaisilta. Tuntuu, että maku on jokseenkin samanlainen. Täällä lasten lelut tuntuvat olevan lähes poikkeuksetta jättimäisiä muovikomplekseja. Mitä enemmän ääniä leluista lähtee, sitä parempi. Sanokaa vanhanaikaiseksi, mutta niin kauan kun pystyn itse asiaan vaikuttamaan, niin meillä nämä mölyävät muovijättiläislelut pysyvät tooodella minimissä. Olen itse enemmän erilaisten palikoiden, kirjojen, pallojen ja pehmolelujen kannattaja. Sellaisten lelujen, jossa lapsi saa ja joutuu käyttämään mielikuvitustaan eikä kaikkea ole pureskeltu valmiiksi. Eikä haittaa yhtään, jos niistä leluista ei lähde itsestään ääntä, sillä melua syntyy kyllä muutenkin.

4 kommenttia:

 1. Mua jäi jotenkin erityisesti naurattamaan toi vika lause, ehkä siksi kun muistan millaista ääntä kuvassa esiityvältä neidiltä saattaa parhaimillaan lähteä :D

  Nyt on varmasti kotoisa tunnelma Brion hellan äärellä. :) En voinut olla huomaamatta laattalattioita, näemmä irlantilaisissa keittiöissäkin suositaan niitä, vaikkei erityisen lämmin ilmasto ole. Onko muuten asunto kylmä talvella, millainen lämmitys? Onneksi on lämpimät töppöset.

  Terkuin Elina from Turku

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista Elina!
  Neidin ördäysäänet ovat muuttuneet sitten viime näkemän toisenlaiseksi mökäksi:)

  Keittiön lattiat ovat kieltämättä aika jäätävät kun on kylmä ilma. Tällaisen jalkapalelijan perusvarusteisiin kuuluukin sen vuoksi tavalliset sukat, villasukat ja sisätossut.
  Asunto on kieltämättä ollut talvella aika kylmä, koska mitään kunnon etisteitä ei ole ja monesta kohtaan falskaa "silleen sopivasti". Talossa on öljylämmitys ja takka. Takka ei ole varaava, joten sen tuoma lämpö on lähinnä hetken huumaa.

  Tänään oli selkeästi lämpimämpi päivä, toivotaan että talvi kääntyisi kunnolla kevääksi. Lämpenisi talokin samalla.

  VastaaPoista
 3. Pieni keittiönurkkaus kalusteineen on kappale Skandinaviaa Traleessa. Mikähän soppa kattilassa valmistuu?
  Tuo puheenvuoro hyvästä leikkikalusta oli virkistävä. Joskus miettii, kummalla on hauskempaa, insinöörillä lelua suunnitellessa vai lapsella, jolle ei oikeastaan jää paljonkaan tekemistä valmiiksi leikityn lelun kanssa, ei edes äänen kehittelyä. Eläköön palikat, kepit,kävyt ja mielikuvitus!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi!
  Ei taida tyttö osata vielä määritellä sopannimiä. Lähinnä järjestelee/heittelee kippoja ja kuppeja uuniin ja taas takaisin liedelle.

  VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit!