19. kesäkuuta 2019

Järjestäjä

Järjestaja, tapahtumajarjestaja, seinakalenteri, kesakuu, ilmapallo, tahti-ilmapallo
Tiedättekö kun huomaa olevansa keskellä järjestelytyömaata? Siis sellaista, että samaan aikaan pitäisi järjestää ja selvittää sitä, tätä ja tuota. No minäpä tiedän. Ja tiedän myös sen, että onnistun kerta toisensa perään myös järjestämään itseni tähän järjestäjän rooliin. Sillä varmaan 90% näistä järjestelytehtävistä lähtee ihan omasta itsestä. Ilmouttaudun kun kysellään vapaaehtoisia. Tai jos kukaan muu ei tee aloitetta, niin huomaan olevani se, joka pistää vähintäänkin pyörät pyörimään. Eikä siinä, pitkälti näistä hommista tykkäänkin. Tykkäsin jo silloinkin, kun ennen lapsia työtehtäviini kuului toisinaan tapahtumien järjestämistä. 

Järjestelemiset tökkivät ehkä silloin kun huomaan upottaneeni oman lusikkani samanaikaisesti liian moneen soppaan.

Parhaillaan teen järjestelyitä Nappulan neljävuotissynttäreiden eteen. Järjestämme synttärit kotona. Kutsulistalla oli lähinnä omia äitikavereita tai perhekavereita lapsineen. Yllättäen kesäinen lauantai oli aika monella täynnä, joten en-pääse-paikalle -ilmoituksia, tuli yksi jos toinenkin. Samaan aikaan Nappula sanoi, että haluaa synttäreilleen Pre School lapsia. Hän kertoi minulle muutamat lapset, jotka haluaa kutsua. En tunne näitä lapsia tai heidän vanhempiaan, joten vein kutsukortit eskariin ja kysyin voisiko opettaja laittaa kutsut kyseisten lasten reppuun. Toisen kutsutun kohdalla opettaja oli hieman hämmästynyt tämä on vuoden Nappulaa vanhempi poika. Sellainen suosittu kiva poika kyllä, mutta he eivät kyllä koskaan leiki keskenään. No kysyin sitten, että voisinko saada sellaisten lasten nimiä, jotka leikkivät Nappulan kanssa ja kenties jatkavat vielä ensi vuonna hänen kanssaan Pre Schoolissa. Pre School on täällä kaksivuotinen.

Siinä vaiheessa kun olin saanut kutsut muutamille muille eskarikaverille olivat muutamien omien kavereideni isovanhempivierailut sun muut peruuntuneet. Joten nyt lapsivieraita taitaa olla jo 12 ja osalta tulee varmasti vielä pienempiä sisaruksia mukana. Tämän ikäisten syntymäpäiville vanhemmat tai toinen vanhempi tulee yleensä mukana, joten nyt sitten jo laskeskelen paniikissa onko meillä edes riittävästi kahvikuppeja? Ja pitäisikö lainata kahvipannu joltakin? Lapsia varten kävin jo hakemassa lisää kertakäyttömukeja. Ja todella hartaasti toivon, ettei sataisi. Muuten olemme sillä väkimäärällä ihan rehellisesti sanoen pulassa ja enemmän kuin sillit suolassa.
Järjestaja, tapahtumajarjestaja, seinakalenteri, kesakuu, ilmapallo, tahti-ilmapallo

Samaan aikaan synttärihässäkän kanssa olen järjestänyt perheen kesken tehtävää pientä road trippiä. Ja varaillut ja järjestänyt Suomen kesälomaa varten liittyviä asioita. Selvitellyt isommalla porukalla toteutettavaa kaveri-illallista ja kaikenlaista muuta vähän pienempää silppua.

Tietysti olen ilmoittanut olevani vapaaehtoinen keräämään rahat ja hoitamaan täkäläisen äiti-lapsikerhon vetäjän muistamiset. Nappulan eskariopettajien pienet muistamiset ovat lähes valmiina. Ja kysellyt tutuilta ja puolitutuilta tietäisikö joku sopivaa perhepäivähoitaja naapurin lapselle, lapsen äidin palatessa syksyllä töihin. Ja siis tämäkin kuvio meni niin, että naapuri kysyi minulta satutko tietämään ketään, koska tunnun tuntevan niin paljon ihmisiä. 

Vaikka tällä hetkellä tuntuu olevan jo ihan riittävästi palloja ilmassa, pohdin silti saisiko vielä ennen Suomeen lähtemistä organisoitua yhden kaveriporukan illallisen. Aloitteentekijän te jo arvaattekin.

2 kommenttia:

 1. Heti paikalla tuli mieleen tuosta puuhasta taannoiset syntymäpäivät, kun sankari ilmoitti: "Mä innostuin kutsumaan koko luokan". Ja koko luokka myös tuli!

  Joskus toivottavasti saa kuulla, millaiset juhlat olivat, riittivätkö kupit ja vuorotellen ehkä istuttiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymästä, juhlat menivät oikein hyvin. Ensinnäkään ei satanut, joten lapsia sai pyörimään pihan puolelle. 24 pienempää ja isompaa vierasta tuli paikalle ja kupitkin riittivät. Tuolien kanssa ei ole niin nökönuukaa, monesti tällaisissa jutuissa aikuiset seisovat, jollei istumapaikkoja ole riittävästi. Ohjelmana oli muun muassa suomalaisten lastenjuhlien (ainakin 80-luvulla) kestosuosikia, ongintaa. Joka osoittautui varsin omaperäiseksi. Hieno päivä oli, niin itse sankarin, muun perheen kuin vieraidenkin mielestä.

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!