13. huhtikuuta 2020

Sellainen pääsiäinen
kukkakimppu, paasiainen, paasiaiskukat, pupu, koristemunat, oranssi kukka, neilikka

Rehellisesti sanoen havahduin varmaan vasta puolitoista viikkoa sitten pääsiäisen lähestymiseen. Kun tässä on jo pidemmän aikaa ollut tällaista epämääräistä aikaa, ovat nuo tuollaiset pyhätkin päässet unohtumaan. Seinällä komeilee kyllä kalenteri, mutta Irlannista muistoksi ostetuun valokuvakalenteriin ei ole merkattu pyhäpäiviä.

Niin ja onhan tämä tällainen pääsiäinen poikkeus.

Yleensä pääsiäinen on ollut meille pieni paussi talven ja kesän odottelun välissä. Silloin on tehty jotakin normaalista poikkeavaa. Hyvin monesti tapasimme viettää pääsiäistä mökillä. Joskus taas kaupunkilomilla. Irlannissa asuessa taisimme yöpyä joka pääsiäinen kotona, mutta teimme sieltä käsin päiväretkiä lähiseudulle.

Tänä vuonna ei tarvinnut miettiä mökkeilyitä tai muita reissuja. Poikkeava pääsiäinen tämä on tosin sen puolesta, että olemme olleet ihan vain kotona. Kuinkas muuten.

paasiainen, paasiaispuuhat, hiekkahommia, pallo, hiekka-amparit, pop kuoritakki, kettutakki, muumipipo

En ole oikein kuulunt näihin kausikoristelijoihin, mutta joitakin kukkia tuli sentään haettua läheisestä kukkakaupasta. Vitsojen ja virpomisen olemassaolon unohdin kokonaan. Olisi unohtunut rairuohokin, ellei anoppi olisi lähettänyt lapsille rukiinsiemeniä. Multaa ei tietysti ollut, kun ennen paluumuuttoa lahjoitin ne naapurin rouvalle. Taloyhtiön pihan kukkapenkistä kävin lasten hiekkalapiolla lainaamassa vähän multaa purnukan pohjalle ja ehdittiin saada jokunen harva korsi kasvamaan ennen pääsiäistä.

Virpomisen sijaan Irlannista matkaan tarttui egghunt – munanmetsästys ja sitä teimme lasten kanssa perinteisesti pääsiäissunnuntaina. Kätkin sateen jäljiltä märkään pihaan pieniä suklaayllätyksiä, joita lapset tohkeissan etsivät. Saalis jaettiin koko perheen kesken.

egghunt, munanmetsastys, paasiainen, kettutakki

Tähän pääsiäiseen on mahtunut ulkoilua. Aikataulutonta eloa. Yhdessä vietettyä aikaa - välillä ehkä turhankin tiiviisti, mikä aiheutti kiristelyä talouden kaikille osapuolille. Pullan tuoksua. Yllätin itsenikin leipomalla Nappulan kanssa rahkapullia. Mämmikokeilua – lapset maistoivat ensimmäisen kerran elämässään tuota ruskeaa erikoisuutta. Niin ja saatinhan sitä pääsiäisen aikana ripustettua kaksi tauluakin seinälle. Jatkuvan kotonaolon jälkeen vaihtelu olisi virkistänyt, mutta ei tämä tällainenkaan pääsiäinen hullumpi ollut.

rahkapullat, paasiainen, leivontaa lapsen kanssa, paasiainen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kiva kun kommentoit!