20. heinäkuuta 2020

Postikortti Vaasasta


vaasa, postikortti vaasasta, matkaillu suomessa, mita tehda vaasassa

Havahduin kesän alkaessa siihen, minkälaisia aukkoja minulla on Suomessa. Vertasin siihen kuinka paljon kiersimme paikkoja vaikkapa Irlannissa tai lukuisissa muissa maissa, joissa on tullut reissattua. Suomessa matkailu on jäänyt lähes poikkeuksetta niihin tuttuihin paikkoihin, jonne tulee mentyä jonkin paikan tai siellä asuvan ihmisen vuoksi. 

Tänä kesänä päätin, että lähdemme tutustumaan johonkin uuteen paikkaan. Ja sellaiseksi kohteeksi valokoitui Vaasaan ja ihan vain siitä syystä, etten ollut siellä koskaan käynyt siellä. Reittimme mutkitteli pitkin rannikkoa, joka oli Porista pohjoisen päin itselleni myöskin ennestään tuntematonta seutua. Pohjanmaan rannikko osoittautui selkeästi vanhojen jenkkiautofanien mekaksi.

vaasa, postikortti vaasasta, matkaillu suomessa, mita tehda vaasassa, keltainen kivitalo, vaasan keskusta
vaasa, raatalinsaari, postikortti vaasasta, matkaillu suomessa, mita tehda vaasassa
vaasa, postikortti vaasasta, matkaillu suomessa, mita tehda vaasassa, kaivonkansi

Itse Vaasa oli tosi positiivinen yllätys. Kuin pieni keskieurooppalainen kaupunki litteällä rannikolla. Ison kaupungin tuntua toivat puiden ympäröimät alléet, lukuisat kaupunkipuistot ja vanhat rakennukset.

Maksulliset nähtävyydet jätimme väliin. Nautimme sen sijaan kävelystä paikasta toiseen. Vienosta merituulesta, puistoista, suihkulähteistä ja kivien heittelystä veteen. Lounaspaikaksi bongasimme herkullisen Fiskdiskenin ja myöhemmin herkuttelimme rannan tuntumassa kilpaa valuvien jäätelöiden kanssa. Majoitukseksi löysimme herttaisen vanhaan puutalopihapiiriin kunnostetun huoneiston.

vaasa, postikortti vaasasta, matkaillu suomessa, isa ja lapset, lasten kanssa vaasassa,mita tehda vaasassa, allee
vaasa, postikortti vaasasta, matkaillu suomessa, fiskedisken, missa syöda vaasa, mita tehda vaasassa
vaasa, postikortti vaasasta, matkaillu suomessa, mita tehda vaasassa, raatalinsaari, merivaasa, postikortti vaasasta, matkaillu suomessa, mita tehda vaasassa, vaasan kaupungintalo

Esitteestä luin, että Vaasa on Suomen aurinkoisin kaupunki. Ainakin meitä se helli.

Toisin kävi seuraavana päivänä kun vierailimme tunnetussa ruotsinkielisen tv-ohjelman kuvauspaikassa. Vettä tuli kuin aisaa. Ei mennyt kaikki niinkuin Strömsöössä. Sen vuoksi ette näe kuviakaan. Suomen pisimmälle sillalle - Raippaluodolle päästessämme sadekin hellitti hetkeksi.

vaasa, postikortti vaasasta, matkaillu suomessa, mita tehda vaasassa, Raippaluodon silta, suomen pisin silta, mustasaari

Vaasa oli mielenkiintoinen ja monipuolinen kesäkohde. Kaupunki johon ja jonka ympäristöön tutustuisin mieluusti toistekin. Ehkäpä ensi kesänä?

vaasa, postikortti vaasasta, matkaillu suomessa, mita tehda vaasassa, keltainen talo, kaunis talo, pallovalo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kiva kun kommentoit!