21. elokuuta 2017

Rose of Tralee


Täällä meidän kylillä alkoi tapahtumaan melkeinpä heti kun saavuimme Nappulan kanssa pelipaikalle. Meneillään on nimittäin paikkakunnan suurin vuotuinen tapahtuma, nimeltään Rose of Tralee. Tapahtuma kestää viikon ja sen keskiössä pyörivät mitkäs muut kuin kauniit tytöt. Kyseessä on kauneuskilpailu, mutta toki sen ympärille on rakentunut paljon kaikkea muutakin.

Keskustaan mennessä kotimatkamme varrella olevalle joutomaa-alueelle oli noussut sirkusteltta, keskustan pari suurinta parkkialuetta olivat muuttuneet tivoliksi. Keskuspuistoon oli tullut kaikenlaista kivaa aktiviteettia lapsille ja muuten yhdelle jos toiselle kadunpätkälle oli noussut ruokakojua ja mitä lie aloe vera -rasvakauppiaskojua.

Tapahtuman myötä tämä pikkukaupunki on herännyt ihan uudenlaiseen eloon. Kaikki kaupungin hotellit ja majatalot ovat olleet täyteen buukattuja jo pitkän aikaa. Melkein harmitti, etten tajunnut perustaa meille semi-irlantilaista B&B -majoitusta tapahtuman ajaksi.

Iltaisin tänne meidän muuten niin hiljaiselle asuinalueelle kantautuu musiikkia, koska joka ilta "tapahtumateltassa" on ohjelmaa. Nykyiselle entiselle keskustan tuntumassa asuneelle kerrostaloasujalle tämä on pelkästään mukava ilmiö. Jostakin siis kuuluu jotakin ääntä, eikä pidetä vain ihan hiljakseen majaa täällä Irlantilaisen pikkukaupungin pellon laidalla.

Ja kuten mainittu, tapahtumia on riittänyt viikon jokaiselle päivällä. Ensimmäiseen ohjelmaan tulimme kuitenkin tutustuneeksi vasta lauantaina, kun lähdimme myöhäisiltapäivällä tutkailemaan illan tarjontaa kaupungille. Lauantai-illan kruunasi kieltämättä hienosti toteutettu paraati. Jonkun makuun se olisi taatusti liian imelä, sillä pääosassa kulkivat jättimäiset, hieman Disney -hengessä toteutetut erityyppiset kärryt, jotka kuskasivat näitä Rose of Tralee -kauneuskilpailun kandidaatteja. Erilaisten kärryjen välissä kulkivat eripuolilta Irlantia tulleet orkesterit ja välillä väkijoukkoa viihdyttivät taitavat tanssijat. Nappulakin jaksoi illan myöhäisinä tunteina seurata yli puolitoista tuntia paraatin kulkua.

rose of tralee parade

rose of tralee parade

rose of tralee parade


Rose of Tralee -kauneuskilpailuita on käyty jo vuodesta 1959 saakka, joten ihan tuoreesta tapahtumasta ei ole kyse. Ensimmäisen kilpailun voitto meni dublinilaiselle Alice O'Sullivanille. Ehdokkaita on tänä vuonna aikamoinen määrä, yhteensä 64 kappaletta. Ehdokkaita on Irlannin lisäksi ainakin Yhdysvalloista, Australiasta ja Isosta-Britanniasta. Ja mahtuipa sinne myös Hong Kongin ja Arabiemirattien ehdokas. Asuinpaikasta huolimatta yhteistä näille ehdokkaille on Irlantilaiset juuret. Juuriksi taitavat riittää vaikkapa irlantilaiset isovanhemmat. Rose -ehdokkaiden ympärille on kerätty myös miehiä nimittäin Escort -ehdokkaita :)

rose of tralee paradeIrlannin TV -yhtiö televisioi kinkereiden ensimmäisen karsintakierroksen tänään (maanantaina) ja jatkoa piisaa huomenna. Saa nähdä onko tuolla kuvan inasen tutunnäköisellä ehdokkaalla mitään toivoa, vai jatkaako hän emännän eloa ihan vain oman elämänsä ruusuna?
Veikkaan vahvasti jälkimmäistä.
Rte

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kiva kun kommentoit!