30. lokakuuta 2019

Syyslomalla

irlanti, tralee, wetlands, syysloma, halloween, potkulauta, kukkakypara, polarn o pyret vedenpitava takki, vuoret, nakotorni
Eskarit ja koulut ovat tämän viikon kiinni ja me olemme syyslomalla. Tai ainakin melkein. Päiväkoti on avoinna normaaliin tapaan, joten Paddy on mennyt sinne tuttuun tapaan muutamana aamupäivänä viikossa. Ja mies on tietysti töissä.

Syyslomaviikkoa edelsi maanantain arkipyhä, joka mahdollisti pitkän viikonlopun viettämisen perheen kesken. Meillä siihen sisältyi muun muassa ulkoilua, muiden kuin tämän emännän patojen antimien syömistä sekä pientä lähimatkailua, josta lisää kun saan käytyä kameralle tallentunutta satoa läpi.

Tuon pidennetyn viikonlopun lisäksi lomapäivät kuluvat pitkälti kotikulmilla. Kaveritreffejä, ulkoilua, peruskotipuuhastelua ja elokuvissa käynnistä oli puhetta Nappulan kanssa.
syysloma, halloween, irlanti, dinosaurusasu, kissa-asu, ruutumatto, irlantilainen juhla

Ehdoton vetonaula tälle viikolle on kuitenkin Halloween. Tuo alunperin irlantilainen juhla, josta on hoettu jo viikko tolkulla eskarissa. Ennen syysloman alkamista heillä olikin halloweenjuhlat eskarissa. Tyttöjen ykkösasuja olivat selvästi kaikenlaiset överihörssöprinsessa-asut ja pojat viilettivät palomies Sameina tai kauhuasuissaan. 

Kolmatta halloweenia Irlannissa viettävällä Nappulalla on selkeä suunnitelma lokakuun viimeisen päivän hulinoiden varalle äidin kanssa kaiverretaan kurpitsoita ja isän kanssa mennään trick or treatiin. Ja näin tapahtukoon. Kurpitsat saatiin kaiverrettua ja sisällöstä valmistui makoisaa kurpitsa-bataattisosekeittoa. Ennen juhlahulinoita viritellään muutamat koristeet paikoilleen - jossa jäädään kirkkaasti jälkeen tämän saaren koristelustandardeissa ja laitetaan valot kaiverrettujen kurpitsojen sisään. Koska asuinalueellamme asuu paljon lapsia, on sanomattakin selvää, että huomenna hämärän tultua karkinhimoisia keppostelijoita on liikenteessä yksi jos toinenkin. Kieltämättä palkintoherkkujen keko näyttää ihan järjettömältä, mutta uskoisin sen edellisvuosien tapaan hupenevan helposti illan aikana. 
syysloma, halloween, irlanti, irlantilainen juhla, kurpitsa, kaiverrettu kurpitsa

2 kommenttia:

 1. Halloween on rantautunut myös Suomeen ja sen kouluihin. Joillakin luokilla juhlitaan näkyvästi. Varovasti voi arvioida, että nuori opettaja ilmestyy noitana luokkaan, vanhempi opettaja suhtautuu traditioon ymmärtävästi hymyillen.

  Riittiköhän Teidän karkkivuorenne koko illaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkkuvuori riitti hyvin ja Nappula kantoi toisen mokoman kassissaan kotiin. Olen "joutunut" auttamaan niiden syömisessä.
   Kiitos kommentistasi!

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!