15. tammikuuta 2018

Lisää kokista!

Marimekko, räsymatto, kokislasi

En ole koskaan ollut mikään suuri virvoitusjuomien ystävä. Kotiin olen ostanut limpparia lähinnä silloin, kun kylään on tullut isompi joukko ihmisiä. Pullo on saatettu vieraiden toimesta avata ja juotu lasi tai pari. Sen jälkeen se on jämähtänyt jääkaappiin, kunnes heitän sen pois siinä vaiheessa kun kukaan ei enää muista milloin se on ostettu, saati avattu. Näistä monista kerroista oppineena olenkin alkanut tuputtaa avattua pulloa limpparinlitkijöiden mukaan.

Mies sai työpaikaltaan joululahjaksi massiivisen - siis oikeasti pienen kylpyammeen kokoisen joulukorin, joka oli täytetty makeilla ja suolaisilla herkuilla. Kori pilaantumattomine herkkuineen oli jäänyt notkumaan sivupöydälle siksi aikaa kun olimme jouluvisiitillä Suomessa. Palattuamme tutkiskelin jäljelle jäänyttä sisältöä ja ihmettelin ääneen mihin nämä monen monituiset keksi- ja suklaarasiat oikein laitetaan - tunnistaen samalla omat heikkouteni avattujen makeuspakkausten suhteen. Ehkä vien näistä jonkun laatikon jonnekin mennessäni, jatkoin yksinpuheluani.
- Sen kokispullon ja jättimäisen sipsipussin voit ainakin viedä, ne eivät meillä kulu. Mies huikkasi.
-Oikeastaan mun tekee ihan hirveästi mieli tuota kokista, tuumasin.
Korin sisältöön kuului myös viini- ja baileyspullo, jotka olisivat lähtökohtaisesti kiinnostaneet minua huomattavasti enemmän, mutta tässä tilassa ne oli parempi kantaa kaapin perukoille odottamaan parempia aikoja.

Kolan viilettyä riittävästi oli sitä pakko päästä maistamaan. Minulla ei ole tämän raskauden myötä ollut mitään erityisempiä mielihaluja, mutta kolan avaamisen myötä sellainen taisi salakavalasti alkaa. On ollut "pakko" saada lasi tai pari illassa ruskeaa sihijuomaa. Pois ne omenat, porkkanat ja überterveelliset teet. Tämä emäntä on nostanut villasukkiin käärityt jalkansa sohvapöydälle ja litkinyt kokista.

kokispullo, kokislasi, villasukat, Jukkahevonen

2 kommenttia:

 1. Mulla oli raskauden aikana ihan jäätävä limuhimo koko ajan ja etenkin cokista oli saatava! Noi limut sai mulla aikaan ihan hirveet närästykset, eikä niihin auttanut renniekään. Silti niitä limuja oli juotava, mutta 2 viikkoa ennen synnytystä pistin limut tauolle. Se oli vaikeaa, mutta synnytyksen jälkeen repsahdin uudelleen ja tällä tiellä ollaan edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En käsitä mistä tämä himo on tullut, kun ei tosiaan ole muuten kuulunut kulutettavien tuotteiden listalle. Onhan tuossa kokiksessa tietty kofeiinia, jonka vuoksi se saattaa lisätä mielenkiintoa, kahvinjuontia kun olen vähentänyt yhteen-kahteen kuppiin päivässä.
   Toivottavasti omalla kohdalla on kyse vain väliaikaisesta repsahduksesta.
   Kiitos kommentistasi Melissa!

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!