22. tammikuuta 2018

Huono kansalainen

presidentinvaalit 2018, vaalilipuke
Maistraatti oli lähestynyt meitäkin kirjeellä äänestysoikeudesta presidentinvaaleissa. Mahdollisuus ensimmäisen kierroksen äänestykseen oli menneenä viikonloppuna. Meidän lähin äänestyspaikka on Suomen suurlähetystössä Dublinissa. Eli sellaisen reilun neljän tunnin ajomatkan päässä. Ja siihen kun laittaa vielä päälle ajelun Dublinin ruuhkaisella keskusta-alueella, niin aikaa saa heittää vielä roiman kourallisen tuon neljän tunnin päälle. Olen aina pyrkinyt äänestämään vaaleissa, mutta tällä kertaa ääni jäi valitettavasti tuon pitkän matkan välimatkan vuoksi antamatta. Se on sitten asia erikseen, jos toinen kierros on vielä tulossa.

Ensi vuodelle kaavailtu ulkomailta käsin tehtävä kirjeäänestys tulee toteutuessaan helpottamaan suuresti tällaisia vaaliuurnien pitkämatkalaisia.

Jos nyt ei päästy Dubliniin, niin mennyt viikonloppu kului muutenkin pitkälti kotiympyröissä. Mies makasi flunssan kourissa sohvalla kun halvaantunut lahna konsanaan. Oma olokaan ei ole ollut ihan siitä parhaimmasta päästä, syy ei ole flunssan vaan kasvavan kuvun, joten kotona oleilu oli ihan passeli vaihtoehto. 

Kävin sentään lauantaina miehen oman ajan tarjouksesta sekä pienimuotoisesta painostuksesta "pitäishän sunkin toi elokuva nähdä" katsomassa uusimman Star Warsin. En ole koskaan ollut mikään Star Wars fani, enkä ole edes nähnyt niitä vanhoja alkuperäisiä Star Warseja. Tai voi olla, että niitä on miehen toimesta joskus aikoinaan minulle koulutusmielessä näytetty, mutta olen vähintäänkin nukkunut onneni ohi. Jostakin kumman syystä ne "leffakoulutukset" ovat vuosien saatossa jääneet :)
Niin suurin syy siihen, että menin katsomaan kyseistä elokuvaa sen oman ajan lisäksi, oli kiinnostus siitä, että elokuvaa on kuvattu muun muassa Skellig Michaelilla, jonka läheisyydessä mekin kävimme viime syksynä seikkailemassa. Eikä elokuvan näkeminen vähentänyt yhtään intoa päästä päästä tutustumaan lähemmin itse saareen!
Skellig islands, Skellig Michael, Ireland, Kerry
Kiitos vielä kaikille onnittelijoille ja yksivuotissynttäreiden arvontaan osallistuneille! Päädyin loppuviimein arpomaan kaksi palkintoa. Arvonta on suoritettu onnettaren toimesta ja virallisen valvojan läsnä ollessa. Voittajiin on otettu yhteyttä.

Arvonta, Aarikan retropurkki

3 kommenttia:

 1. Hieno purkki ja Onnetar!
  Iäkäs isäni äänesti juuri presidentin vaaleissa. Ne olivat 14. presidentin vaalit kahdeksan presidentin aikana, joten kyllä ehditte tuohonkin puuhaan vielä, vaikka kerran jäikin äänestysreissu väliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuleehan niitä aina uusia vaaleja, joten kyllähän sitä ehditään vielä tässä elämässä äänestämään.
   Onnetarta piti vähän rauhoittaa tärkeässä tehtävässään. Eivät meinanneet kamera ja emäntä pysyä perässä.

   Poista
 2. Kuinkahan monta äänestyslipuketta vielä tulee uurnaan pudottamaan tuo ihastuttava Onnetar, joka nyt nosti lipukkeen!? Eipä edes tiedetä, minkä ikäisenä hän saa äänestää... isäni sai äänestää 24-vuotiaana, minä 21-vuotiaana ja poikani 18-vuotiaana.

  VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit!