14. marraskuuta 2019

Sivuni Ystäväkirjaan

ystavakirja, ystavakirja kysymykset, Irlanti, ulkosuomalainen, ranta, inch beach


Sekä Heidin Italia blogin Heidi että Kirjeitä Shanghaista blogin Elina heittivät minua ulkosuomalaisten blogeissa kiertäneellä ystäväkirja-haasteella. Kiitos haastesta ja onhan se otettava vastaan.

Muistan, että minulla oli ala-asteella keltakantinen ystäväkirja, sittemmin teimme itse ruutuvihkoihin niin kutsuttuja slämäreitä (tai niin niitä ainakin meillä päin itärajalla kutsuttiin), joihin keksittiin itse kysymykset.

Bloginimeni tarina:

Blogi sai aikansa reilut kolme vuotta sitten, kun suunnittelimme muuttoa Irlantiin mieheni työkomennuksen perässä. Alun alkaen ajatus oli tehdä kanava, jossa kertoa kavereille ja tutuille mitä meille kuuluu, mutta onhan tätä blogia alkanut sittemmin lukea aika moni muukin.

Muistan istuneeni tuolloin reilut kolme vuotta sitten kotonamme Turussa mummon perintönojatuolilla ja jalat kotoisasti pienen punaisen rahin päällä läppäri sylissäni ja opetellut kuinka se blogi oikein perustetaan. Irlannissa en ollut tuolloin käynyt vielä kertaakaan, mutta googlannut yhtä sun toista maahan liittyvää. Mieleen jäi googlatuista kuvista vihreät maisemat ja siitä se nimi jotenkin lähti muodostumaan. Ja emäntä, se tuo mieleeni sellaisen jämäkän ja hivenen höpsön vaikutelman – sopinee minulle.

Perusjuttuja

Siviilisäätyni: Naimisissa. Viisi vuotta, yhteiseloa takana yli 14 vuotta.

Asumismuotoni: Vuokralla omakotitalossa.

Ammattini: Kotiäiti.
Tosiasiassa minulla on työkin, jonka suhteen taidan kuulua työnantajan painajaisiin. En ole tehnyt Documentation Specialistin tehtäviä yli neljään vuoteen. Olen ollut äitiyslomalla – hoitovapaalla – äitiyslomalla ja nyt taas hoitovapaalla. Kaksi kertaa olen ilmoittanut palaavani takaisin töihin, mutta sitten eteen on tullut näitä ulkomaillemuuttomuuttujia.

Työpaikka: Koti.

Kiinalainen horoskooppini: Ei mitään tietoa.

Harrastukset: Liikunta, käyn ohjatuilla tunneilla useampia kertoja viikossa. Luonnossa liikkuminen. Ja sitten tämä blogi.
ystavakirja, ystavakirja kysymykset, Irlanti, ulkosuomalainen, kerry, vihrea maisema


Syvällistä
Periaatteeni: Periaatteita löytyy varmaan välillä vähän liikaakin, onneksi joistakin asioista olen onnistunut vähän hölläämään.

Maailmankatsomukseni: Olen kristitty, mutta väittäisin maaimankatsomukseni olevan jonkinlainen sekamelska useammasta suunnasta otettuja vaikutteita.

Pohdin: Kaikenlaista. Ja taatusti liikaa. Tärkeitä ja täysin tyhjänpäiväisiä asioita. Nyt tapetilla on ollut oma elämä ja sen suunta.

Vihaan: En tiedä vihaanko varsinaisesti mitään, inhoan kyllä varmaan ziljoonaa asiaa, muun muassa jatkuvaa negatiivisuutta ja limaisia jättietanoita, jotka syövät kaikki pihalle epätoivoisesti istutetut kukat.

Halveksin: Jatkuvaa valittamista, etenkin jos siihen ei ole varsinaista syytä.

Pyrin: Uskomaan siihen, että asioilla on taipumus järjestyä.

Rakastan: Perhettäni. Rauhallisia aamuja. Hyvää ruokaa.

Haaveilen eniten: Useasta hyvin nukutusta yöstä putkeen.

Tarvitsen: Omaa tilaa ja aikaa.

Pelkään: Käärmeitä, korkeita paikkoja ja rokotusneuloja.

Kaipaan: Saunan lämpöä tällaisina koleina päivinä.

Murehdin: Miten ja missä välissä saan tehtyä laajan kurssitehtävän, jonka dl häämöttää turhan lähellä (suoritan kurssia paikallisessa aikuiskoulutuskeskuksessa). Ja kyllähän tuo tulevaisuuskin vähän välillä murehdittaa.

Kerään: Lasten leluja lattioilta ja nähtävästi tomaattimurskasäilykkeitä kuiva-ainekaappiin.
ystavakirja, ystavakirja kysymykset, Irlanti, ulkosuomalainen, guinness, guinness storehouse, vihrea paita

Lempi-

värini: Tässä kohtaa kuuluu varmaan sanoa vihreä.

vuodenaika: Kevät, silloin kaikki on vielä edessä. Irlannissa kevät on pääsääntöisesti lämpimin ja vähäsateisin vuodenaika.

eläin: pupu

kirja: Ei ole yhtä suosikkia, mutta mieleenjäävimpiä näin äkkiseltään mietittynä on Tommi Kinnusen Neljäntienristeys, Haruki Murakamin vähäeleisestä tuotannosta olen myös tykännyt ja Paolo Coelhon Alkemististä.

elokuva: Tätä nykyä tulee katottua tosi vähän elokuvia, vaikken ole mikään Elton John fani, vei hänestä kertova Rocketman mennessään.

musiikkilaji: Olen aika kaikkiruokainen, lukuunottamatta raskasta heviä, ihan elektroista piperrystä ja gangstaräppiä.

numero: 18

asia minussa: Saan kesäisin pisamia.

ruoka: Pizza

juoma: Maito

lomakohde: Japani ja Panama.

tuoksu: Meren suolainen tuoksu ja vastaleikattu nurmikko

kasvi: Kirsikankukka

säätila: Aurikoinen

tapa viettää vapaailta: Kotona sohvalla tai miehen/kavereiden kanssa hyvän ruoan ja juoman merkeissä.
ystavakirja, ystavakirja kysymykset, Irlanti, ulkosuomalainen, kirsikankukka

Kysymyksiä

Pidätkö tytöistä vai pojista? Molemmista, ainakin jos lapsista on kyse.

Onko sinulla salaisuuksia? Tietty. Eiköhän kaikilla ole?

Onko sinulla valkolakkia? On. Hyvin pakattuna jossakin vuokravaraston uumenissa.

Millainen oli ensimmäinen tatuointisi tai lävistys?
Jos korvareikiä ei lasketa, niin sitten napakoru. Siitä on tosin jälkellä enää reijät, sillä otin korun pois ensimmäisen raskauden aikana enkä ole tullut laittaneeksi takaisin.

Mitä tilaat baarissa? Olutta tai viiniä

Poltatko tupakkaa? En

Omistatko eläimiä? En

Onko sinua siunattu parhaalla ystävällä? On, muutamilla.

Mitä muuttaisit itsessäsi?
Joskus voisin ehkä miettiä nanosekunnin, ennen kuin avaan suuni. Tulee helposti töksäytettyä asioita. Ja paremmille hermoillekin olisi käyttöä.
ystavakirja, ystavakirja kysymykset, Irlanti, ulkosuomalainen, vaeltaminen lasten kanssa, ulkoilu, vuoristo

Kerro jotakin siitä kun...

Olit 10-vuotta nykyistä nuorempi:
Asuin silloisen poikaystäväni, nykyisen mieheni kanssa ensimmäisessä yhteisessä vuokra-asunnossamme, keltaisessa 50-luvulla rakennetussa kivitalossa. Työskentelin teatterissa. Vapaalla tuli harrastettua liikuntaa, kulttuuria ja käytyä viihteellä.

viimeksi koit romanttisen hetken: Pientä arjen romantiikkaa lähes päivittäin. Meillä on tapana vähintään kerran viikossa istua vastatusten sohvalla ja hieroa toistemme jalkapohjia.

viimeksi sait jonkun nauramaan oikein kunnolla: Lapset kysyivät aamulla mitä dinosauruslehmät sanovat. Siispä ääntelin samallatavoin kuin ne kuuluisat dinosauruslehmät.

joku kehuu sinua taitavaksi: Kiitän hämilläni. Olen aika huono ottamaan kehuja vastaan, yleensä tulee vähäteltyä itseä. Tässäkin olisi parantamisen varaa.

teet itsellesi lounasta: Käytännössä joka arkipäivä. Tai siis teknisesti ottaen teen yleensä illalliseksi sen verran suuremman satsin ruokaa, että siitä riittää seuraavan päivän lounaaksi.

sinulla viimeksi oli kotoisa olo: Ihan juuri tälläkin hetkellä. Kotona on käytännössä aina kotoisa olo.

lausut kehuja: Lapset saavat kehuja päivittäin.

viimeksi luit jotakin syvällistä: Jaa-a. Varmaan jotakin netistä luettua.

Linkitä mukaan myös biisi, mikä teitä on koskettanut viimeksi: Gavin James - Always

Haastan
Haastan mukaan Kahvikissan kynästä blogin Minnan naapurisaarelta sekä pian Unkariin muuttavan Kotiäitikomennus blogin Tanjan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kiva kun kommentoit!