8. marraskuuta 2019

Kuinka usein käyt ruokakaupassa?

ruokakauppa, irlanti, kuinka usein kayt ruokakaupassa, lahikauppa, marketti, korianteri, kauppatavat

Nyt ollaan superarkisten asioiden äärellä, nimittäin ruokakauppa-asialla liikenteessä. Havahduin tässä syksyn kuluessa siihen, että olen melkeinpä huomaamattani luonut järkevän ja toimivan rytmin kauppa-asioiden hoitamiseen. Nimittäin kahden iskun taktiikan, joka on toiminut melkoisen hyvin. Mitä nyt välillä tarvitsee käväistä erikoiskaupoissa täydennyskeikoilla.

Meillä on lähikauppa lyhyen kävelymatkan päässä, jonka ohi kuljen päivittäin kun vien lapsia hoitoon. Aiemmin kyseisessä kaupassa tuli asioitua useampia kertoja viikossa.Välillä hakemassa jotakin täydennystä, toisinaan jotakin pientä kahvin kaveria saadessani kyläilijöitä ja toisinaan taas tekemässä isompia ostoksia. Syksyn aikana huomaan tällaisten käydääs hakemassa -keikkojen vähentyneen merkittävästi. Ja syy siihen on niinkin yksinkertainen, että olen alkanut olemaan hivenen suunnitelmallisempi. Mihinkään suunnittele koko viikon ruokalista kerralla - hommaan en pysty, koska elämässä pitää olla pientä extemporevaraa, mutta nyt edes osaviikon kauppalistan hahmotteluun yhdeltä istumalta.
ruokakauppa, irlanti, kuinka usein kayt ruokakaupassa, lahikauppa, marketti, korianteri, kauppatavat, ruokakori, banaaniterttu, lahikauppa

Meille on muodotunut tavaksi käydä isommassa marketissa lauantaisin tai perjantaisin – toisinsanoen silloin kuin mies on kotona ja auto saatavissa. Monesti ruokakauppaan lähtee mies molempien tai toisen lapsen kanssa ja toisinaan minä yhden tai kahden lapsen kanssa antaen samalla toiselle osapuolelle hieman vapaa-aikaa. Tällä viikonlopun kauppakeikalla hoidetaan ostokset viikonlopulle ja yleensä ruokatarpeille keskiviikkoon saakka.

Tätä nykyä lähikaupassa tulee kotimatkalla koukattua pääsääntöisesti kerran viikossa tekemässä niiden muutamien puuttuvien päivien ostokset ja yleensä hakemassa täydennystä hedelmäkoriin ja maitohyllyn. Meillä syödään kotona pitkälti kasvis- ja kalaruokia. Kanaa tai kalkkunaa yleensä noin kerran viikossa.

Ruokaostokset meillä siis tehdään hyvin pitkälti hivenen erityylisissä marketeissa. Irlannissa asuessa se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että niistä saisi aina niitä tuotteita kuin tarvitsisi tai haluaisi vaan silloin tällöin käännytään erikoisliikkeiden puoleen.
ruokakauppa, irlanti, kuinka usein kayt ruokakaupassa, lahikauppa, marketti, korianteri, kauppatavat, lahikauppa, teehylly, teevalikoima, lyons

Leivän syöminen meidän perheessä on vähentynyt huimasti Irlantiin muuttamisen myötä. Vaaleaa leipää on juurikaan osta, mutta jos mieli tekee hivenen tummempaa leipää edellyttää se käyntiä jossakin pikkukaupungin monista terveyskaupoista, joiden hyllyiltä saa Realin tyyppistä ruisleipää. Terveyskaupoista tulee haettua myös esimerkiksi soijarouhetta, joita ei tavallisten markettien hyllyllä ole tarjolla. Monessa terveyskaupassa myydään muuten myös Pandan lakua.

Pienessä ekokaupassa käyn asioimassa aina silloin kun käsitiskiaine on loppumassa. Olemme eläneet monta vuotta kahden tiskiainepullon taktiikalla. Ekokaupassa voi nimittäin käydä täyttämässä oman tiskiainepönikän. Samalla ekokauppareissulla tulee yleensä ostettua lähialueilla kasvatettuja luomuvihanneksia ja monesti koriin sujahtaa jotakin muutakin ruokatarvetta.

Kalakaupoissa tulee asioitua useamman kerran kuussa. Markettien kalavalikoima on melko suppeaa, mutta kalakaupoissa on sitäki paremmat tarjonnat. Isona bonarina on, että näissä kaupoissa merenelävät ovat lähellä pyydettyjä. Grillauskaudella tuli asioitua usein läheisessä lihakaupassa, jonka lammasvartaat hävisivät hetkessä perheen muiden jäsenten suuhun.

Sitten on yksi tuote, jota ei tarvita kovin usein, mutta kun tarvitaan on aika suunnata johonkin pikkukaupunkimme Puolakaupoista. Nimittäin korppujauhot. Puolalainen korppujauho on koostumukseltaan samanlaista, jota Suomessa myydään Muissakin kaupoissa on tarjolla korppujauhoja, ne eivät vastaa omaa käsitystäni korppujauhoista, sillä ovat sellaisia pieniä pehmeitä vaaleanleivän paloja, joita myydään kauppojen kylmähyllyissä.

Kuinka sinä hoidat ruokaostokset – kerralla koko viikon setin vai käyt hakemassa jotakin silloin kun tarvitaan? Entä onko kauppapaikkasi pääasiassa jokin marketti, erikoiskaupat, torit vai kenties nettikauppa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kiva kun kommentoit!