19. joulukuuta 2019

Joulun tuntua Bunratty Castlessa


Bunratty Folk Park, Bunratty, Bunratty Castle, Bunratty kokemuksia, Irlanti, irlanti blogi, jouluvalot

Irlantilaiset ovat joulunrakastajakansaa, mitä nyt ainakin koristeluun, jouluhypetykseen ja tunnelmanluomiseen tulee. Lumista maisemaa on turha toivoa, mutta valoilla ja koristeluillakin voi tehdä paljon.

Kävimme ympäri vuoden avoinna olevassa Bunratty Castlessa, joka oli pukeutunut tähän aikaan vuodesta jouluasuun. Bunratty Castle & Folk Park on ikään kuin ulkoilmamuseo ja soma irlantilainen kylä samassa paketissa. Alueella on vanhoja – pääosin 1800 – 1900 -luvun taitteessa rakennettuja irlantilaisia taloja, jotka on sisustettu ajan tavan mukaan. Osa taloista on kuskattu kivi kiveltä paikalle toiselta puolen saarta. Kylän alueelta löytyy muun muassa kaislakattotaloja, varakkaamman väen kartanoita, pieni kirkko, mylly sekä käsityöläisten ja maanviljelijöiden torppia. Pieni kylänraitti kouluineen ja kauppoineen sekä tietysti se alueen nimen mukainen linna, vuonna 1425 rakenettu Bunratty Castle.
Bunratty Folk Park, Bunratty, Bunratty Castle, Bunratty kokemuksia, Irlanti, irlanti blogi, kivilinna
Bunratty Folk Park, Bunratty, Bunratty Castle, Bunratty kokemuksia, Irlanti, irlanti blogi, kaislakatto
Bunratty Folk Park, Bunratty, Bunratty Castle, Bunratty kokemuksia, Irlanti, irlanti blogi, irlantilainen koti
Maanviljelystalojen pihalla lapset ihastelivat mudassa pyöriviä possuja ja kartanon herran tiluksilla isossa aitauksessa pönöttäviä kauriita. Alueen taloihin pääsee kurkkimaan sisälle ja eläytymään tuon ajan eloon. Ulkoilualueelta löytyy muun muassa kiva leikkipuisto sekä lapsia kiinostava Fairy Garden, pikkuruisine ovineen ja taloineen.

Bunratty Folk Park, Bunratty, Bunratty Castle, Bunratty kokemuksia, Irlanti, irlanti blogi, fairy garden

Olemme käyneet Bunrattyssa aiemmin muutama vuosi sitten keväällä, jolloin kukat ja istutukset olivat kauneimmillaan. Tällä kertaa Bunratty Castle antoi parastaan illan hämärtyessä, jolloin tunnelmallinen valaistus pääsi oikeuksiinsa.

Näin loppuvuodesta paikalla saattoi käydä tervehtimässä joulupukkia ja luistelemassa pikkuruisella jääradalla – näihin molempiin tulee suuren suosion vuoksi tehdä ennakkovaraus. Toisin sanoen ainakin joulupukin tapaamisen varaaminen olisi pitänyt tehdä vähintäänkin pari kuukautta ennen h-hetkeä.
Bunratty Folk Park, Bunratty, Bunratty Castle, Bunratty kokemuksia, Irlanti, irlanti blogi

Bunratty Castlessa ympäröivine kylineen ja ulkoilualueineen riittää paljon nähävää ja ihasteltavaa ja se onkin erinomainen koko perheen retkikohde – aikaa siellä saa helposti kulumaan koko päivän.
Pidemmän kaavan tutustujille vinkiksi, että alueelta pääsee päivän aikan ulos ja uudelleen sisään samalla lipulla. Pienen kävelymatkan päässä Bunratty Castlen portilta on 1620 perustettu soma keltainen Durty Nelly's pubi, jota voin lämpimästi suositella lounas- tai illallispaikaksi. Uskallan väittää, että päihittää mennen tullen alueen sisäpuolella olevat ruokapaikat.

Bunratty Folk Park, Bunratty, Bunratty Castle, Bunratty kokemuksia, Irlanti, irlanti blogi, kaislakatto

Ympäri vuoden avoinna oleva Bunratty Castle & Folk Park sijaitsee Limerickin kupeessa, Shannonin lentokentän läheisyydessä. Liput voi halutessaan ostaa etukäteen (klik).

Linnassa järjestetään ympäri vuoden keskiaikaisia banquet tilaisuuksia, asiaan kuuluvinen ruokine, juomineen ja musiikkeineen. Banquetteihin tulee tehdä ennakkovaraus.

2 kommenttia:

  1. Taas oli nähtävänä kovin houkuttelevia kuvia, erityisesti piti katsoa kauan pientä tyttöä astelemassa vihreän köynnöksen alta pieneen, pinkkiin taloon!

    VastaaPoista
  2. Pienessä pinkissä taloissa asui (muka) joulupukki muoreineen. En mennyt kertomaan heille Rovaniemestä mitään ;)

    VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit!