19. helmikuuta 2017

Värikkäitä taloja ja korkeita paikkoja

Irlanti
Olen useamman viikon tutkaillut karttoja ja turisti-infosta hamstraamiani oppaita ja merkkaillut paikkoja joihin haluan mennä käymään. Asumme Lounais-Irlannissa Kerryn maakunnassa. Oma asuinpaikkamme on enemmänkin sellainen tavallinen irlantilainen pikkukaupunki. Täällä ei ole varsinaisesti mitään erityistä nähtävää. Ehdottomana plussana kuitenkin on, että lyhyellä iskuetäisyydellä on useita tosi hienoja luontokohteita ja suloisia pikkukyliä.

Lauantaina taivas oli sininen ja päätimme lähteä tekemään päiväretken noin 50 kilometrin päähän Dinglen pikkukaupunkiin ja pysähdellä fiiliksen mukaan matkan varrella.
vesiputous

Dingleen pääsee kahta reittiä, kapeaa vuoristotietä tai leveämpää uutta tietä pitkin. Vaikka korkeat paikat eivät ole suosikkejani, niin valitsimme silti vuoristotien maisemien vuoksi. Puristin käsiä tiukasti yhteen mutkaisella puolitoistakaistaisella vuoristotiellä ja yritin olla huutamatta jos toinen auto ajoi vastaan tuhatta ja sataa. En vaan pysty käsittämään miten noilla kapeilla teillä on niin järjettömät nopeusrajoitukset. Saas nähdä milloin uskallan edes harkita ratin taakse siirtymistä.

tie

Kuinka ollakaan näillä kulmin, missä säätila vaihtelee nopeasti ehti siniselle taivaalle kertyä pilviä ennekuin saavutimme huipun. Roikkuvien pilvien alta kurkistellessa huippunäkymät jäivät sen verran sameiksi, että varsinainen grande finale maisemien suhteen jäi saavuttamatta.

maisema


Merenlahden rannalla oleva kukkuloiden ympäröimä Dinglen pikkukaupunki oli juuri niin suloinen kuin kuvat antoivat etukäteen ymmärtää. Pieniä kujia ja värikkäitä taloja. Paljon ravintoiloita, kahviloita ja bed&breakfast -paikkoja. Voin vain kuvitella, että kaupungin kadut ovat kesäkuukausina tupaten täynnä turisteja.
irlanti
irlanti
irlanti
Irlanti

Satamasta lähti kalastusalusten lisäksi turistiajeluita delfiininbongausristeilyille. Meidän bongaukset ulottuivat tällä kertaa sataman pronssiseen delfiinipatsaaseen. Rannalla näkyi monta hyvänoloista kalaravintolaa, jotka olivat kuitenkin vielä talviteloilla. Uskon, että meillä on tänne vielä asiaa uudestaan kun kevätkausi starttaa kunnolla.
delfiini
irlanti

2 kommenttia:

  1. Kiitos kuvista! Onpa eksoottinen kylä ja kauniit maisemat!

    VastaaPoista
  2. Mä olen itsekin ihan fiiliksissä noista erivärisistä taloista. Ei oo pelkkää harmaata elementtiä ei.

    VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit!