19. helmikuuta 2018

Mitä mukaan synnytyssairaalaan?

LeSportsac, urheilukassi

Synnyttäessäni Nappulan Suomessa minulla oli sairaalassa mukana kevyt kapsäkki, jonne olin pakannut sairaalasta kotiutumisvaatteet itselleni ja vauvalle, neuvolakortin, hygieniakamppeet ja kännykän latureineen. Saattoipa minulla olla optimistisena jotakin lukemistakin mukana. Naivisti tietysti kuvittelin, että niinhän se täälläkin menee. 

Vaan eipä tietenkään mene.

Tällä kertaa ei laahusteta käytäviä pitkin sairaalan pinkissä yöpaidassa ja tilsjoonia pesuja läpikäyneessä aamutakissa. Vauvaa ei pueta pehmeisiin froteisiin potkupukuihin ja pakasta ei noin vain vedetä kertakäyttöalushousuja jalkaan.
Neuvola irlannissa


Sain jo hyvissä ajoin synnytykseen liittyvän infopaketin paikkakuntamme sairaalasta. Sen lukemista en aloittanut ihan niin hyvissä ajoin tai jos aloitinkin, oli tämä pieni, mutta oleellinen lappunen jäänyt epähuomiossa muiden papereiden väliin.

Tässä myöhemmin huomaamassani pikkulappusessa nimittäin kerrottiin, mitä kaikkea sairaalaan tulee ottaa mukaan. Toisin sanoen, sinne tulee viedä itse käytännössä kaikki tarpeet. Vauvalle vaatteita, vaippoja, pyyhkeitä, rasvaa, roskapusseja vaipoille, peitto ja jopa muovikulho, jonka käyttötarkoitusta en ohjeista huolimatta sisäistänyt. Oma (kiero) mielikuvitus ei keksinyt mihin muovikulhoa tarvitaan vauvan vaipanvaihdossa. Kysyin tähän neuvoa yhdeltä paikalliselta kaveriltani. Selvisi, että kulhoon laitetaan vettä, jossa uitetaan pumpulituppoja (olivat myös pakattavien tavaroiden listalla) ja niillä sitten pestään vauvaa. Selvä pyy!

Itselleni olen haalinut löyhiä yöpukuja, kylpytakin, megalomaanisia siteitä sekä muun muassa niitä kertakäyttöalushousuja. Pyyhkeitä olen pakannut molemmille. Sentään lakanat ja sänky tulevat talon puolesta.

Jumppapallo tulee myös viedä itse mukanaan, mikäli sen päällä haluaa rentoutua/heilua synnytyssalissa.

Sairaalan infossa, jossa kävin alkuvuodesta kerrottiin, että mikäli synnytyssalissa haluaa syödä jotakin, on ne eväät vietävä itse. Eipä siellä nyt mitään fish&chipsiä vedellä, mutta ehkä jotakin pientä kevyttä, kuten jogurttia tai nestepitoista kiisseliä. Siitä kun ei ole etukäteen mitään tietoa kuinka monta tuntia synnytyssalissa loppu viimein odotellaan jotakin tapahtuvaksi. Nälkä alkaa taatusti kurnimaan, jos siellä joutuu lähemmäs vuorokaudenkin odottelemaan milloin se varsinainen action alkaa. Sairaalasta löytyy kyllä kahvila ja kanttiini, mutta tuskin ovat yötä myöden avoinna. Toiseksi kanttiinissa olen ohi kulkiessani huomannut myytävän lähinnä limpparia, sipsejä ja suklaata.

Koska oloni on ollut viime aikoina vähintäänkin vaihteleva olen pakannut tavarat kutakuinkin valmiiksi. Pakkausohjeiksi annettiin pieni laukku synnytyssaliin ja isompi laukku osastolle. Että laukut olalle ja Bon Voyage sitten vaan kun lähdön aika koittaa.

4 kommenttia:

 1. Olet varmaankin menossa julkiseen sairaalaan? Pitääkö osastollakin olla omat ruoat?
  Veera

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Veera ja kiitos kysymyksistäsi!
   Kyllä, olen menossa synnyttämään julkiseen sairaalaan. Alkuun selvittelin yksityistäkin puolta, mutta ainakin täällä meillä päin se olisi tarkoittanut sitä, että ennen raskautta olevat kontrollikäynnit olisi suoritettu yksityisellä puolella, mutta varsinainen synnytys olisi kuitenkin ollut julkisessa sairaalassa. Siitä en ole varma löytyisikö Dublinista yksityistä sairaalaa, joka tekee synnytyksiä. Meille se ei kuitenkaan ollut vaihtoehto.
   Tuo mainitsemani eväspuoli on voimassa synnytyssalissa, osastoille tarjoillaan ruokaa eli sen palvelun pitäisi pelata synnytyksen jälkeen :)

   Poista
 2. Moikka Riikka,
  Terveiset Corkista! Onpa hauska että löysin juuri blogisi, nimittäin itse synnytin täällä pari kuukautta sitten :) Oli minun ensimmäinen joten kokemusta Suomessa synnyttämisestä ei ollut. Mutta olin myös yllättynyt tavaramäärästä joka piti pakata mukaan! En tajunnut pakata montaakaan asiaa kun oli vaikea kuvitella mitä se sitten oikeasti on ja mitä tarvitsee.. Pelastus oli mieheni jota sitten juoksutin hakemaan sitä sun tätã ;)
  Täällä ainakin oli tosi hyvä synnytyssairaala ja aivan ihana henkilökunta. Kaiken kaikkiaan positiivinen kokemus vaikka itse synnytys olikin vähän rankka kun oli käynnistetty, täällähän se tehdään kun menee 10pv yli lasketun. Ja tuossa tuo 9-viikkoinen pikku prinsessa nyt sitten tuhisee ♡
  Paljon tsemppiä teille ja hyviä odotuksia!!
  Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu kommentistasi ja onnittelut uudesta pienestä perheenjäsenestä <3 Hyvä kuulla, että synnytys meni hyvin ja oli pääasiassa positiivinen kokemus. Olen kuullut hyvää Traleen sairaalasta, jossa itse tulen synnyttämään. Ainakin kätilöt ovat ihananoloisia, lääkäreistä olen sen sijaan rutiinitarkastusten yhteydessä saanut vähän epämääräisempiä kokemuksia. Vaikka itsellä on nuo romppeet kutakuinkin kasassa, luulen, että joudun silti vielä miestäkin juoksuttamaan :)
   Kauniita kevätpäiviä Corkiin!

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!