20. toukokuuta 2018

Olemattomat kesäsuunnitelmat

vihreät lehdet, valkoinen suippokukka

Monella on ollut kesäloman ajankohta tiedossa jo kuukauden päivät. Lomakamman jäljelläolevat piikit ovat hyvin tarkasti tiedossa. On reissusuunnitelmia, kyläilyaikeita, kesämökin rassailua, kirjojen lukemista, kasvimaan mylläämistä ja mitä kenelläkin. Ulkosuomalaiset ovat ostaneet lippunsa kotimaassa vierailua varten tai piletit johonkin muuhun lomakohteeseen.

Meillä sen sijaan paletti on yhtä sekaisin kuin ne kuuluisat eväät. Tai sanotaanko, että suunnitelmia on, mutta toteutus on tällä hetkellä erittäin huono. Pelkkää saamattomuuttako vai mistä homma kiikastaa? 

Pieni ruksi voidaan laittaa siihen saamattomuussarakkeeseen, mutta suurempi syy on kahdella muulla seikalla. Ensinnäkin Paddylta puuttuu vielä passi. Monivaiheinen prosessi on venynyt ja paukkunut kuin uunissa sulanut juusto konsanaan. Nyt tunnelin päässä näkyy onneksi jo vähän valoa. Kirjoitan siitä aiheesta oman postauksensa, sitten kun asia on viety loppuun saakka. Toisena lomasuunnitelmahidasteena on miehen työ. Toimistolla on eletty vaiherikkaita ja kiireisiä hetkiä, jonka vuoksi hän ei ole voinut lyödä lomiaan lukkoon.
valkoinen kukka

Jos ja kun esteet a ja b selätetään, niin mitä sitä sitten tekisi? Suunnitelmiahan on, vaikka niiden toteuttaminen onkin vielä toinen puoli. Joku kompakti Suomen reissu on ajatuksissa. Sinä aikana hoidettaisiin muutamia asioita, järjestettäisiin Paddylle jotakin pientä ristiäistentynkää, nähtäisiin kavereita ja perhettä. Eli noin toisinsanoen suhaamista sinne ja tänne, väliin vähän saunomista ja uusia perunoita.

Mielessäni olen myös suunnitellut Irlannin turneeta. Tähän mennessä olemme kolunneet pääsääntöisesti näitä lähellä olevia kulmia, mutta muun kuin viikonlopun turvin olisi mahdollista katsastaa myös pidemmällä olevia kohteita. Nähtävää tällä saarella kyllä riittäisi useammankin reissun ajaksi.

Pienen eläimen lailla puolitoistavuotta töitä paiskinut mies on omien sanojensa mukaan totaalinollauksen tarpeessa. Ja hulina ei tietenkään ole jäänyt vain työpaikalle, vaan sitä on riittänyt myös täällä kotona. Hänen haaveissa on elbata spiidot jalassa altaan reunalla. Läheiseltä pikkukentältä pääsisi irlantilaisen Ryanairin siivillä muutamiin etelän kohteisiin. Ja myönnetään, että noilla etelän rannoilla on varmimmin hyvät säät, verrattuna noihin kahteen aiempaan kohteeseen.

Viimeistään elokuun lopulla sitä voi sitten ihmetellä mitä tuli kesän aikana tehty. Oliko lomia ja missä niitä lopulta vietettiin? Toivottavasti kuitenkin jotakin ja jossakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kiva kun kommentoit!