18. kesäkuuta 2018

Killorglin

Killorglin, värikkäät talot, Laune-joki
Irlannissa vietetään isänpäivää kesäkuussa. Kävimme sen kunniaksi pienellä lounasretkellä puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevassa Killorglinin pikkukaupungissa. Ajomatka piti sisällään kumpuilevia ja mutkittelevia teitä sekä puiden muodostamia "vihreitä tunneleita", harmi etten saanut niistä kuvia.


Killorglin sijaitsee Ring of Kerryn sekä Wild Atlantic Way:n varrella. Noiden kahden varsinkin turistien ahkerasti kulkeman tien vuoksi reilun kahdentuhannen asukkaan pikkukaupungissa on yllättävän paljon ravintolatarjontaa. Me olemme kerran aiemmin ajaneet kylän läpi ja käyneet summamutikassa ohikulkumatkalla syömässä jossakin.
Tällä kertaa päätimme jalkautua paremmin kaduille.


Killorglinin läpi virtaa leveä, mutta kovin matalannäköinen Launejoki. Näimme kalastajamiehen seisovan keskellä jokea onkensa kanssa eikä vettä näyttänyt olevan juuri paljoa polvien yläpuolille. Pikkukaupungin keskusta on rakentunut rinteeseen joen toiselle puolelle. Tallustelimme värikkäiden talojen reunustamia kujia pitkin. Nappulalle löytyi mukava leikkipuisto kirjaston ja turisti-infon takaa, jossa hän pääsi purkamaan kunnolla ylimääräistä energiaansa.
Laune-joki, Killorglin

Killorglin, Pupuset mekko, punainen ovi


Lounastimme mutkattomassa New Fishery -nimisessä ravintolassa joen rannalla. Päivän kala ui tälläkin kertaa lautaselleni. Varsin herkullinen vaihtoehto kympillä! Syön hyvin usein noita kala-annoksia ja lähes poikkeuksetta niiden kaverina on puoliämpärillinen perunamuussia tai ranskalaiset tai siis nuo perunavaihtoehdot ovat yleensä lähes minkä tahansa aterian kaverina. Tässä annoksessa potut oli unohdettu ja tilalla oli quinoaa ja vihanneksia. Kuinka piristävää!


kala-annos, New Fishery
Killorglinin kuuluisin tapahtuma on elokuussa järjestettävä pukkifestivaalit. Tapahtumaa on järjestetty vaatimattomasti yli 400 vuoden ajan. Ja mitäpä siellä muuta tehtäisiin, kun kruunattaisiin vuosittain uusi pukki, siis ihan oikea sellainen. Sitä en sitten tiedä millä meriiteillä eläin kruununsa saa. Pitänee mennä elokuussa tutustumaan kolmipäiväiseen tapahtumaan.


Killorgin on vallan mainio kohde muutamien tuntien pysähdykseksi. Oiva syy syödä hyvin ja käpötellä ympäriinsä.
Killorglin, värikkäät talot, viirit
Vihreän saaren emännän löydät myös Blogit.fi:stä, Facebookista ja Instagramista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kiva kun kommentoit!