25. kesäkuuta 2018

Muutamia huomioita Saksasta

saksa, mosel

Terveisiä Saksan Moselilta!
Sää ei ole ollut ihan niin lämmin kun olisi toivonut. Ennusteiden mukaan lämpöaalto puhaltaa juuri Irlantiin kun emme ole siellä. Mutta säästä viis, lomalla olemme silti, ohessa muutamia huomioita näiltä kulmilta. Parempaa ja ehkä jopa asiallisempaa reissuraporttia seuraa tuonnempana matkan ja kameran purkamisen jälkeen.
vihreän saaren emäntä, saksa, mosel, vanhat talot

- Nähtävästi lasten saannin myötä meidän matkakohdemaku on muuttunut samanlaiseksi eläkeläisten kanssa, erityisesti saksalaisten eläkeläisten kanssa. Tämän huomasimme viime syksynä Italiassa. Pois ovat jääneet puhtaat kaupunkilomat ja rinkan kanssa viidakkoon -seikkailut.

- Jalkapallon MM-kisat näkyvät ja kuuluvat täällä. Saksanliput ovat esillä autoissa ja ikkunanpielissä, varsinkin pelipäivinä. Kaikenlaista jalkapalloon ja Saksaan liittyvää ruokaa ja oheistuotetta näyttää olevan kaupat pullollaan. Tosifani pyyhkii varmasti itsensä Saksa wc-paperiin.

- Voihan wursti! Lihansyöjäkansaa, siitä ei pääse mihinkään. Muuta kuin lihapitoisia annoksia on ollut vaikeuksia löytää useammasta ravintolasta.

- Irlantiin verrattuna täällä on näkynyt tosi paljon pyöräilijöitä, siis muitakin kuin kilpapyöräilijöitä. Kiitos hyvien pyöräteiden, on sunnuntaipyöräilijöidenkin ilo polkaista.

- Siisteys on paistanut silmään. Roskia ei juuri näy ja roskiksia löytyy tasaisin välimatkoin. Irlannista en voi valitettavasti sanoa täysin samaa, vaikkei sekään varsinaisesti mikään epäsiisti maa ole, mutta roskia näkyy siellä näkyy huomattavasti enemmän.

- Sen sijaan olen ollut yllättynyt siitä kuinka paljon saksalaiset tupakoivat. Tupakkaa myydään ainakin täällä Moselin alueella sinne tänne sijoitelluista automaateista sekä tiskin takaa ruokakaupasta. Täytyy myöntää, että Irlannissa en edes tiedä mistä tupakkaa saisi ostaa, ainakaan sitä ei ruokakaupoissa myydä.

- Elämän pieniä iloja, sillä täältä löytyy pullonpalautusautomaatteja. Saavuttavatkohan sellaiset koskaan Irlantia?

- Kun on päässyt totuttautumaan siihen, että autot ajavat väärällä puolella, niin nyt ne ajavat taas mielestäni väärällä puolella.
viinirypäleet, viiniviljelmät, saksa, mosel, rinne

- Ensimmäisenä aamuna näin hotellin aamupalalla miehen, joka oli kuin suoraan Marienhoffista. Muistaakohan kukaan muu enää sitä TV-sarjaa jostakin 90-luvun alkupuolelta? Hotellin asiakkaan nähtyäni, jopa sarjan tunnari kaivautui soimaan jostakin aivojen syövereistä. Kyllä, hyvä bloginlukija, olen täysin samaa mieltä kanssasi siitä, että päähäni voisi vanhojen TV-tunnareiden sijaan tallentua jotakin hyödyllistä tietoa.

Ja vielä loppuun miestäni lainatakseni Riesling ei maistu missään niin hyvältä kuin Moselilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kiva kun kommentoit!