5. tammikuuta 2019

Lököviikot

Irlanti, ranta, lapset, hiekkalelut, hiekkaleikit, pupupipo
Viimeiset kuluneet viikot ovat menneet rennonpuoleisesti. Nappulalla on meneillään parin viikon loma Pre-Schoolista ja mieskin sai lomailla puolitoista viikkoa, palaten töihin vuoden vaihteen jälkeen.

Meillä on toisinsanoen ollut rentoa perheaikaa. Ensin letkeää joulunviettoa, jota seurasi muutama totaalisen aikatauluton päivä, jolloin aamupala syötiin sopivan myöhään ja yöpuvissa tuli venyttyä pitkälle päivään. Päivän askareisiin kuului pakollisten kuvioiden lisäksi ainoastaan leikkimistä, joululahjakirjojen lukemista ja vähän ulkoilua.
Lapset rannalla, hiekkaleikit, kettutakki, kettupipo, pupupipo
Kun niin sanotut löysät oli otettu pois ja kupuun oli ahdettu riittävästi suklaata ja muita herkkuja oli aika pakata kamppeet ja lähteä pienelle reissulle. Vietimme kolme päivää kaakkoisirlantilaisessa pikkukaupungissa Kilkennyssä. Aika kului kaupunkiin tutustuessa sekä polskiessa hotellin uima-altaalla - edes sen verran että sai hyvän syyn suunnitella lisää herkkujen syömistä. Viehättävästä ja vilkkaasta pikkukaupungista on tulossa oma postauksensa tuonnempana. 

Säät ovat olleet mitä mainioimmat koko kaksi viikkoisen ajan, ottaen huomioon, että on talvi ja olemme Irlannissa. Lämpömittari on pysytellyt koko ajan siinä +10 asteen tietämillä ja sade on loistanut poissaolollaan.

Ettei kuulostaisi siltä, että elo olisi pelkkää seuraavan suklaapalan metsästystä, on vuodenvaihteen tietämillä tullut aktivoitua liikunnan suhteen. Ja tämä ei liity mihinkään uuden vuoden lupauksiin tai koska tammikuu, vaan lähinnä siihen, että miehen ollessa kotona olen päässyt paremmin lähtemään liikkumaan ja loppuvuonna vaivanneet flunssakierteet tuntuvat olevan selätetty (Kop, kop). 
Take away kahvi, banaanit, ranta, eväsretki, pelastusrengas, hiekkaranta, kettutakki
Miehen palattua sorvin ääreen olen retkeillyt lasten kanssa rannoilla. Myönnetään, että kyllähän siinä näpit vähän jäätyivät eväitä mutustaessa, mutta kuten aina, eväät maistuvat hyviltä ulkoilmassa.

Joulutohinoissa sosiaaliset suhteet meinaavat aina jäädä muiden askareiden jalkoihin. Silläkin saralla on aktivoiduttu kuluneiden viikkojen aikana. Kyläilyjä tehty puolin ja toisin ja tulevista tapaamisista sovittu ennakolta. Tästä on hyvä jatkaa niihin tuleviin arkiviikkoihin.

2 kommenttia:

 1. Joulun aika kuulostaa hyvää tekevältä tauolta arjen aikatauluista. Irlannin säätkin ymmärsivät tehdä poikkeuksen ja hellivät lomalaisia. - Kyläilyistä olisi mielenkiintoista kuulla; siinä on varmasti eri meininki kuin kotimaassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulutauko teki hyvää kaikille. Pientä taukoa perusarkikuvioista.
   Kyläilystä kirjoitin hiljattain https://vihreansaarenemanta.blogspot.com/2018/11/tervetuloa-kylaan.html

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!