7. toukokuuta 2017

Muu muu siellä, muu muu täällä


Facebookin jaksoi muistuttaa, että Turussa olisi tänä viikonloppuna ollut Uuden muotoilun kevätmarket, johon olen monena keväänä ottanut osaa. Niin olisin varmasti tehnyt tänäkin viikonloppuna ellen olisi ollut Irlannissa.

Sillä muotoilun fiilistelyn sijaan tämän emännän pesue vietti päivän maatalousnäyttelyssä!

maatalousnäyttely

Jo vuosia sitten suljettu laukkakisastadion ja sitä ympäröivät pellot olivat täyttyneet kojuista, esittelyalueista ja aitauksista. Parkkipaikkana toimivalle lehmien miinoittamalle pellolle oli vedetty tiiviisti kaaraa kaaran perään. Varsinaista näyttelyaluetta koristivat myytävät lehmät ja palkintosonnit. Lammasaitaukset ja hevosalueet. Käytiin siellä myös ratsastus- ja koiramittelöitä.

maatalousäyttely

maatalousnäyttely

Eläimet ääntelivät, lapset kirmailivat ja läheiseltä lavalta raikasivat paikallisen trubaduurin sulosoinnut. Markkinameininki oli siis taattu. Vain pölypussikauppiaat ja metrilakun myyjät puuttuivat.

Lapsille oli järjestetty tekemistä pomppulinnoineen ja kasvomaalauksineen. Meille riitti ihmetyksen aihetta ihan riittämiin eläimissä, traktoreissa ja höyrykoneessa.

maatalousnäyttely
Paikalle oli kokoontunut koko kulmakunnan kirjo. Lapsiperheitä, maajusseja, niitä kenestä näki, että edellinen ilta on venähtänyt pubissa pikkutunneille sekä harvahampaisia irlantilaispappoja villakangaslätsissään.

maatalousnäytely
maatalousnäyttely

Jos joku olisi minulle puoli vuotta sitten kertonut, että vietän sunnuntaisen kevätpäivän maatalousnäyttelyssä, niin enpä olisi uskonut. Nyt on tämäkin nähty! Niin kai se niin menee, maassa maan tavalla.

maatalousnäyttely

Mukavaa alkavaa viikkoa täältä tennareiden pohjaan liimautuneen lannanhajun keskeltä!

P.S. En tullut kotiin lammas kainalossa ja lypsykoneenkin jätin näytteilleasettajille. Se punainen traktori jäi kyllä vähän kutkuttamaan...

4 kommenttia:

 1. Mitenkäs olisi pieni poni takapihalle ruohoa syömään?

  VastaaPoista
 2. No on tosiaan huippumeininkiä: Irlannissa maatalousnäyttelyssä! Pienen(kin) ihmisen maailmankuva laajenee vauhdilla. Kun hän menee kouluun, ei mikään elämän alue ole tällä menolla vieras. Onnea! Nyt kaduttaa, että perheeseemme arpajaisvoittona päätynyt lammas tylysti syötiin. Olisihan se ollut soma kuunneltava, katsottava ja haisteltava vaikka keittiön nurkassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitti meille kaupunkilaisille ihmeteltävää :)
   Jopas siinä on ollut arpajaisvoitto! Vaatii kieltämättä tiettyjä edellytyksiä voittajalta, voiko lampaan ottaa niin sanotusti lemmikiksi vai pistetäänkö lihoiksi.

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!