4. toukokuuta 2017

Siivu Ring of Kerryä

Ladies view
Kuten edellisessä postauksessa lupasin, palaan kirjoittelemaan Ring of Kerrystä.

The Ring of Kerry on Iveraghin niemimaalla sijaitseva vajaat 200 km pitkä tieosuus. Ovaalinmuotoinen kappale kauneinta Kerryä eli tätä maakuntaa, jossa asustelemme. Tai niin ainakin tuota kauneutta kovasti kehutaan. Reitti mutkittelee välillä viistäen Atlantin rantaa, sukeltaen kauniisiin vehreisiin lehtimetsiin. Pienistä sievistä kylistä noustaan vuoren rinteelle ihastelemaan maisemia ja taas laakson pohjalla nähdään luonnon kauneus lähiperspektiivistä.

Reitti kulkee pääosin kapeita teitä pitkin, niitä irlantilaisia teitä, joista olen jo muutamaan otteeseen kirjoitellut ja hieman manaillutkin tällä palstalla. Nämä tieosuudet tietäen, suosittelen matkan tekemistä autolla. Joihinkin hurjapääpyöräilijöihinkin törmäsin, mutta itse en moiseen uskaltaisi lähteä liikenteen seassa noilla kapeilla teillä. Sieltä täältä matkan varrelta lähtee vaellusreittejä. Toivottavasti pääsen lähitulevaisuudessa testaamaan jotakin niistä.

Ring of Kerry

Olen itse päässyt nauttimaan vasta ripauksen Ring of Kerryä. Ajomatka Kenmaresta kohti kotia kulki osittain tätä reittiä. Mutta voi jestas mitä maisemia tuolla vain rapian kolmenkymmenen kilometrin pätkällä saikaan nauttia. Matkan teko ei kylläkään mennyt yhtä nopeasti kuin tuollaisen matkan taittaminen noin yleisesti. Piti nimittäin pysähtyä aika monta kertaa ihailemaan maisemia ja ottamaan kuvia. Kenmaresta lähdettäessä noustiin todella karuille vuorille. Pelkkää kiveä ja mätästä. Ja tietty lampaita. Lähempänä Killarneyta matka kulkee Killarneyn kansallispuiston läpi. Todella vihreän ja vehreän maiseman halki. Ei taaskaan jäänyt epäselväksi miksi tätä kutsutaan vihreäksi saareksi. Tuolla pätkällä on muuten myös se Torcin vesiputous, josta kirjoittelin aiemmin.

Luulen, että tämän emännän pesue tulee nauttimaan Ring of Kerrystä ripaus kerrallaan, sen mukaan miten reitti antaa myöden kulkea sitä pätkissä. Saadaan siemailla luonnon kauneutta pikkuhiljaa vetämättä maisemaövereitä. Ja vaikka jossakin vaiheessa ajettaisiinkin koko kierros kerralla, luulen että ajoitamme sen kesäkauden ulkopuolelle, kun liikkeellä on vähän vähemmän muita kulkijoita. Ja aika varma olen myös siitä, että ette jää ilman kuvaraporttia kun eksyn sille tielle seuraavan kerran.

Ring of Kerry
Ring of Kerry
Ring of Kerry
Reitin varrella oli pieniä esteitä

Jos olet aikeissa matkata Irlantiin ja Ring of Kerry herätti kiinnostuksesi, mutta et ole auton kanssa liikkeellä, niin ei huolta. Kierroksia operoivat useat matkanjärjestäjät. Monet noista retkistä lähtevät Killarneysta, jonne pääsee junalla ja pitkänmatkan busseilla sekä Dublinista, Corkista että Limerickistä.

Tässä vielä linkkejä muutamiin matkanjärjestäjiin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kiva kun kommentoit!