1. toukokuuta 2017

Kylähullu Kenmaressa


Minusta on tullut täällä Irlannissa vähän kylähullu. Siis sellaisessa positiivisessa mielessä. Ja varsinaisesti ne hurahduksen kohteet ovat täällä kylien sijaan enemmänkin pieniä kaupunkeja. Olen ikäni asunut kaupungeissa ja kerrostaloissa siitä lähtien kun olen muuttanut pois lapsuudenkodista (paitsi nyt elän uutta elämänvaihetta – irlantilaista omakotitaloelämää). Ja myös pitänyt kaupunkiasumisesta. En ole koskaan oikein nähnyt edes syytä muuttaa näihin niin sanottuihin kehyskuntiin. Ensimmäistä kertaa täällä olen jotenkin hullaantunut näistä pikkupaikoista. Toki ovathan ne täysin toista kuin vastaavankokoiset paikkakunnat Suomessa.

Uusin hurahdukseni tapahtui kun kävimme tutustumassa Kenmaren pikkukaupunkiin. Irlannissa ei vietetä vappua, mutta maanantai on täälläkin vapaapäivä eli meneillään on pitkä viikonloppu. Mieheni veli on meillä kylässä. Vietimme ensin porukalla puolitoista päivää Corkissa, jonne miehen veli eli Hillo-setä lensi. Lempinimi ei juonna hänen herkuttelutaipumuksistaan tai pääomasta, vaan sanasta hillo, jonka hän aikoinaan opetti Nappulalle.

Kenmare koukkaa jonkun verran meidän Cork – koti -reitiltämme, mutta ajattelimme, että ajellaan sen kautta kotiin päin. Ja se ajomatka sitten kestikin. Navigaattori johdatti meitä kyllä taas sellaisia kapeita ja mutkaisia kärrypolkuja pitkin eteenpäin että morjens! Perille päästiin, eikä kukaan onneksi voinut matkalla pahoin.

Kenmare stonebridge

Koska matkanteko haukkasi melkoisen siivun päivästä, menimme heti perille päästyämme pubiin syömään erittäin myöhäisen lounaan. Ja tokihan siinä kävi niin, että koko ajomatkan ja syömisen ajan oli hyvä sää, mutta kun pääsimme jalkautumaan kadulle, kävi Esteri kurkistamassa pilven raosta.

Kenmare
Sateesta huolimatta Kenmare osoittautui yhdeksi Kerryn maakunnan helmikyläksi. Noita helmiä näillä hoodeilla on riittänyt! Ihania värikkäitä taloja, paljon pieniä ruokapaikkoja, pubeja, putiikkeja ja monia bed&breakfast -paikkoja. Ja ympärillä mielettömät luontomahdollisuudet. Lämmin suositus pistäytymispaikaksi Irlannin matkaajalle! Ja väittäisin myös, että kyseessä on paikka, jossa kannattaa pyrkiä käymään kuumimman sesongin ulkopuolella, etenkin jos paikkakunnalla haluaa majoittua. Veikkaisin, että tulijoita on enemmän kuin majapaikkoja. Kevät ja alkusyksy lienevät parhaita matkustusaikoja.


Kenmare

Kenmare barber shop

Kenmare

Kenmare
Kenmare

Kenmare sijaitsee kuuluisan Ring of Kerry -reitin varrella, jonka vuoksi läpikulkuliikennettä riittää.
Palaan tuohon Ring of Kerryyn paremmin seuraavassa postauksessa, joten pysykäähän taajuudella!

4 kommenttia:

 1. Uskollisen lukijan tekisi mieli käydä ihan joka paikassa; niin houkuttelevalta ympäristö ja elämä tuntuvat...varokaa vain, kohta voi tulla vierastulva!

  Mikäs noissa kylissä on elellä: kirjakauppakin näkyy olevan! Ei ihme, että Ikeat ja muut sensellaiset ovat kaukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noista kylistä tuntuu kaikki oleellinen löytyvän, joten mikäs siellä elellessä, värikkäissä taloissaan.
   Kyllä tänne vielä vieraita mahtuu, emännän B&B:ssa tilauskirjoissa on vielä tilaa :)

   Poista
 2. Tekee vielä mieli jatkaa aiheesta: Kun muutimme nykyiselle asuinalueellemme, lähikaduilta löytyi kaikki oleellinen Kulta- ja kelloliikettä ja polkupyöräkorjaamoa myöden. Nyt 20 vuoden kuluttua pääsee oluelle, pizzalle ja kirpputorille. Kaikki muu pitää mennä ostamaan Hypermarketista.

  Irlanti on vielä ainakin Teidän kulmillanne ihmisystävällinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut. Pieniä liikkeitä löytyy vielä. Tosin on täälläkin ollut havaittavissa hieman samoja oireita. Keskustassa on tyhjiä liiketiloja ja moni liike on siirtynyt kaupungin laidalla olevan "ostoskeskuksen" yhteyteen.

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!