1. joulukuuta 2018

Joulukalenteri

Joulukranssi, ikkunat, havukoriste

Vuoden viimeistä kuukautta viedään. Voi vain kysyä mihin se tämäkin vuosi on melkein jo hujahtanut? Ajan kulumisesta huolimatta päivän polttavin kysymys kuitenkin lienee; oletko jo avannut joulukalenterin? Tuliko suklainen yllätys, kuva vai jotakin muuta? 

Ja nyt, ei syytä huoleen jos tajusit tätä lukiessa saman kuin minä: eihän minulla ole joulukalenteria!
Punainen rusetti, rusettikoriste, joulukuusi

Kalenterin puutteesta huolimatta sinulla on mahdollisuus avata joka päivä yksi aineettoman joulukalenterin kiehtova luukku.

Joukko ulkosuomalaisia bloggaajia päätti nimittäin toteuttaa Saksassa asuvan Jennin ideasta virinneen ajatuksen omasta joulukalenterista. Tarjolla tulee olemaan kaksikymmentäneljä jouluista kirjoitusta eri puolelta maailmaa. Blogipostaukset vievät sinut saksalaisille joulutoreille, tutustumaan joulunviettoon Espanjassa ja pääset lukemaan joulukuulumisia Yhdysvalloista, noin muutamia mainitakseni. Tarinoita on yhtä monta kuin on kirjoittajiakin! 

Tule mukaan availemaan ulkosuomalaisten luukkuja ja seuraamaan kuinka joulunalusaikaa ja joulua vietetään maailmalla ja millaisia suomalaisia tapoja suomalaiset ovat vieneet uuteen asuinmaahansa.

Ensimmäinen luukku avattiin Italian Milanossa. Jokaisen joulukalenteriblogin lopusta löydät linkin seuraavan päivän luukkuun.


Hyvää joulunodotusta!

4 kommenttia:

 1. Siis tää oli ihan mahtavaa, miten moni halusi lähteä toteuttamaan tätä ideaa! :) Kerrankin mielenkiintoinen joulukalenteri ;)

  VastaaPoista
 2. Joo aivan huippu idea ja ihanaa olla mukana ! Seurasin jo muutamaa blogia mutta paljon uusia ihania tuttavuuksia, ja tämä on loistava tilaisuus herättää henkiin blogiaktiviteettia joka jää somen jalkoihin.

  Eläköön ulkosuomalaiset blogit !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä loistava idea ja mahtavaa, että niin moni lähti innolla mukaan. Kalenterin kautta tulee varmasti itsellekin monia uusia lukututtavuuksia.

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!