12. huhtikuuta 2019

Pääsiäisloma

Paasiaisloma, paasiaisloma irlannissa, punainen tulppaani, keltainen tulppaani, varikkaat talot
Pääsiäisloma on starttaamassa täällä vihreällä saarella. Koululaisten ja meidän kolmevuotiaan eskarilaisen tapauksessa se tarkoittaa kahden viikon lomaa. Luit ihan oikein, kahden viikon! Koulut ovat siis kiinni ja samoin monet päivähoitopaikat, joista voisi ostaa hoitopäiviä eskari-ikäisille lapselle. Ihmettelenkin miten perheet, joissa molemmat vanhemmat käyvät töissä, saavat tällaisen kahden viikon loman hoidettua? Varmasti siihen valjastetaan isovanhemmat ja muut apuvoimat. Mutta entäpä jos sellaisia ei ole? Koululaisille on tosin tarjolla viikon tai kahden viikon mittaisia pääsiäisleirejä erilaisilla teemoilla urheilusta taiteeseen ja taiteesta luontoleireihin. Meidän tapauksessa kahden viikon lomasta ei koidu sen kummempaa harmia, koska olen Paddyn kanssa kotona. 

Yleensä tämä tuleva pariviikkoinen tarkoittaa sitä, että etenkin lapsille suunnatut paikat ovat tupaten täynnä väkeä ja muutenkin turistikausi tällä saarella rysähtää kunnolla käyntiin viimeistään näin pääsiäisenä. Eli liikenteeseen ja väenpaljouteen varsinkin turistipaikoilla kannattaa varautua.
Paasiaisloma, paasiaisloma irlannissa, kirsikankukka, kirsikankukkia, kirsikkapuu, kirsikkapuu kukassa, vaaleanpunainen kukka

Jos lapset herkuttelevat pitkillä vapailla, niin työntekijän vinkkelistä niitä ei ole. Irlannissa pitkäperjantai on tavallinen työpäivä ja varsinaiset pääsiäispyhät lukittuvat niihin kolmeen päivään lauantaista maanantaihin.

Siitä huolimatta, että se perheen virallinen pääsiäisloma on kolme päivää ottaa mies muutamia vapaapäiviä viikonloppujen yhteyteen. Lomalaarissa niitä pitämättömiä päiviä riittäisi kyllä huomattavasti pidemmäksikin aikaa.

Pieniä pääsiäislomasuunnitelmia olemme tehneet. Ensin matkaamme koko porukalla muutamaksi päiväksi Dubliniin. Lähtökohtaisesti nautin noista kaupunkireissuista huomattavasti enemmän aikuisporukalla tai itsekseni, mutta mennään kokeilemaan kuinka se tällä yksi plus kolme vee -körillä luonnistuu. 

Olen selvitellyt etukäteen muutamia leikkipuistoja, joihin voi mennä päästelemään suurimmat höyryt pois sekä hieman sisätekemistä, jos nyt sattuisi ropsauttamaan. Onneksi tämä kevätaika on yleensä vähäsateisempaa ja Dublinin suunnalla sataa vuodessa puolet vähemmän kun täällä saaren toisella laidalla, joten emmeköhän selviä kutakuinkin kuivina.

Dublinin lisäksi pääsiäislomasuunnitelmissa on pieniä retkiä lähikulmille. Näitä ulkoilupainotteisia retkiä täytyy suunnitella enemmän lyhyellä tähtäimellä ja elää säiden mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kiva kun kommentoit!