29. huhtikuuta 2019

Paluu arkeen


Hiekkaranta Irlanti, luontokohde irlanti, irlanti lasten kanssa, juoksu rannalla
Loma ja löyhät aikataulut ovat tosi jees. Siitä huolimatta Nappulan kahden viikon pääsiäisloman jälkeen arki tuntuu kuitenkin taas hyvältä vaihtoehdolta. Ihan siitäkin huolimatta, että ensimmäiset päivät ovat aina aikamoista nikottelua. Saada lapset ajoissa nukkumaan - tai saahan ne ajoissa sänkyyn, mutta nukahtaminen on ihan toinen juttu, saada heidät aamulla ylös, tehdä eväät ja selvitä ajoissa ovesta ulos.

Monella tapaa loma oli paikallaan meille kaikille. Löyhien aikataulujen ja pidempään nukkumisen lisäksi tuli vietettyä enemmän aikaa perheenä ja tehtyä paljon kivoja juttuja kun miehelläkin oli muutamat ekstrapäivät vapaata. Jälkimmäisen pääsiäislomaviikon hän työskenteli etänä, kotoa käsin. Se toki asetti omat haasteensa. Meillä ei ole työhuonetta, vaan mies teki töitä keittiössä. Voit varmasti kuvitella, että kahden pienen lapsen taloudessa on harvoin hiljaista ja desibelit ovat monesti ihan omaa luokkaansa. Senpä vuoksi tein lasten kanssa katoamistemppuja kirjastoon, leikkipuistoon ja rannoille, jotta mies sai työrauhan. Onneksi säät olivat pääasiassa ihanan keväiset ja kaikkea mahdollista ulkoilua teki enemmän kuin mielellään.

Luontokohde irlanti, irlanti hiekkarannat, irlanti lasten kanssa, hiekkaleikit
Irlanti lasten kanssa, mucross house, killarney lasten kanssa

Tokihan toisen lomaviikon lopulle iski yksi voimakas myrsky. Tällä kertaa ei kaatunut pihasta puita, eivätkä tavarat lennelleet ympäriinsä, kun kävin ennen myrskyn iskemistä keräämässä kukkaruukut ja pihalelut pois ja siirtämässä pihapöydän tuoleineen ja grillin seinän viereen. Käytännössä myrskyn jäljiltä piha oli täynnä oksia ja ikkunat muuttuivat ihan tomuisiksi. Ehdin useampaan otteeseen luulemaan, että on todella sumuinen päivä, kunnes tajusin ikkunoiden saaneen uuden kuorrutteen. Alakerran ikkunat sain pestyä, mutta into pesutouhuihin hyytyi ennen yläkertaa. Jään suurella innolla odottamaan seuraavaa ikkunanpesuinnostusta!

Olen aiemminkin huomannut, että loma-aikoina olen jokseenkin laiska sosiaalisten suhteiden kanssa. Ehkä sitä kaipaa jonkinlaista nollausta, enkä myöskään halua sopia liikaa aikataulutettuja menoja. Niinpä havahduin jo ensimmäisenä päivänä loman päättymisen jälkeen, että olen sopinut treffit jos kolmannetkin tuleville päiville. Näillä askelmerkeillä aloitellaan arkea.
Irlanti lasten kanssa, hiekkarannat irlanti, eväät rannalla, tommee tippee juomapullo

2 kommenttia:

  1. Arki on ihmisen parasta aikaa, piste. Olen ihan takuuvarma siitä, sillä nykyisin tykkään jopa maanantaista! On ihanaa kun päiviin tulee rutiinit ja järjestys, saa mennä nukkumaan ajoissa eikä tartte pohtia, että onko pakko tehdä jotain erikoisen hauskaa kun on viikonloppu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana mattinykäsmäinen kommentti :) Mutta näin se on, kyllä arjessa ja niissä perustutkinnoissa on paljon hyviä puolia!

      Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!