Miehen tuumailut "tuskin siellä
on paljon porukkaa kun ollaan liikkeellä sesongin ulkopuolella",
osoittautuivat totaalisen vääriksi. Vaikka olemme ehtineet
Dinglessa käymään useammat kerrat, en ole nähnyt siellä vielä
koskaan noin paljon väkeä. Perinteisen etelä-karjalaisen sanonnan
mukaan sakkia oli kuin Saipan pelissä. Parkkipaikkaa sai hakemalla
hakea kun kaikki pientareet olivat täynnä mikä mitenkin ja todella
sinne päin parkkeerattuja kaaroja. Lopulta paikka löytyi ja
kaveriperhe myös, niin pääsimme aloittamaan tapahtumaan
tutustumisen.
Dingle Food Festival koostui
ruokakierroksesta, erilaisista workshopeista, kokkausdemoista,
juomamaistajaisista, lapsille järjestetystä ohjelmasta sekä
tietysti siellä täällä raikuvasta iloisesta irkkumusiikista.
Illoille yksi jos toinenkin pubi näytti tarjoavan omaa ohjelmaa
trubaduureineen. Täytyy myöntää, että meidän perheen
ennakkotutustuminen tapahtumaan oli taas lähellä nollaa.
Kaksilapsinen kaveriperhe oli sentään tullut ottaneeksi selvää
lapsille järjestetystä ohjelmasta.
Yhtä mieltä olimme kuitenkin siitä,
että hyvä ruoka on se ykkösjuttu. Ruokakierroksella oli nimettyjä
ravintoloita, baareja ja kahviloita yli 70, joten valinnanvaraa
riitti. Pääpaino oli suolaisilla herkuilla, mutta myös
jälkiruokavaihtoehtoja oli riittämiin. Ideana oli että, kierrokseen
osallistuva ravintola tai ruokakoju oli nimennyt etukäteen annoksen, jonka se
tarjoaa. Joissakin tapauksissa tarjolla saattoi olla kaksikin
annosvaihtoehtoa. Ruoka-annosten hinnat olivat varsin sopuisia, noin
kahdesta eurosta seitsemään. Tapahtumaan sai ostettua etukäteen
ruokalipukevihkosia, joilla pystyi maksamaan annoksia/juomia, mutta
myös käteisellä maksaminen onnistui.
Omaan kierrosmenuuseeni kuuluivat
etanat, pähkinäburger ja kalakakku sekä jälkkärinä kevyttäkin
kevyempi friteerattu snickerspatukka vaniljajäätelöllä. Vaikka
olenkin perso makealle, niin sanottakoon, että yhtään enempää
tuota jälkiruokaa ei olisi enää uponnut.
Tuolta listalta omaksi suosikikseni
nousi varsin oivan makuinen pähkinäburger. Mies sen sijaan hehkutti
irlantilaisen Michelin kokin tekemää lammaspiirasta.
Tunnelmaltaan ja tarjonnaltaan vallan
mukava ruokafestivaali oli meidän mieleemme ja teimmekin jo sen
päätöksen, että ensi vuonna tullaan uudelleen.
Onpa ihanan värikkäitä taloja!
VastaaPoistaKiva tuollainen ruokatapahtuma.
Mukavaa lokakuuta! :)
http://kotonajakaupungilla.blogspot.fi/
Fanitan myös noita värikkäitä taloja. Dinglesta on tullut yksi suosikkipaikoistani. Ruokatapahtuma oli oikein positiivinen kokemus.
PoistaKiitos kommentistasi ja värikästä syksyn jatkoa!