17. lokakuuta 2017

Ei mitään hätää

tyyntä myrskyn jälkeen
Ophelia tuli ja pyyhkäisi eilen Irlannin ylitse. Meidän kaupungin alueella oltiin annettu suositus pysyä sisällä koko päivän ja niin me teimme. Mieskin oli eilisen päivän kotona, tehden toki töitä kotoa käsin. Myrskyn piti osua voimakkaasti tänne lounaisrannikolle, mutta muutti nähtävästi hieman suuntaansa. Täällä selvittiin hyvin vähin vaurioin. Meiltä eivät katkenneet edes sähköt ja veden etukäteen hamstraaminen astioihin ja kylpyammeeseen osoittautui turhaksi, mutta parempi tietysti näin päin.

Koko eilisen päivän oli voimakkaita puuskaisia tuulia ja sisällä humisi ja kumisi kuin viimeistä päivää – kiitos savupiipun. Onneksi tulimme keränneeksi edellisenä päivänä kaikki tavarat pois pihalta, sillä ne olisivat saaneet myrskyssä kyytiä. Vettä ei kuitenkaan satanut juuri nimeksikään. Meidän pihalta kaatui Ophelian tieltä ainoastaan yksi puu. Ja siinäkin kävi onni onnettomuudessa hyvä tuuri. Puu halkesi kahden ison oksan kohdalta, niin että molemmat kaatuivat eri suuntiin. Kaatuneesta puusta kumpikaan osa ei kaatunut taloa päin, eikä vastaavasti pihan perällä kollöttelevään öljysäiliöön päin vaan juuri sopivasti näiden välille.

Noin yleisesti Ophelia katkoi sähköjä sadoista tuhansista irlantilaiskodeista, kaatoi puita, rikkoi rakennuksia, nostatti korkeita aaltoja ja viskoi tavaroita sinne tänne. Myrskyssä menehtyi kolme ihmistä. Jälkityöt tuhojen korjaamiseksi vievät varmasti aikansa.

öljysäiliö, kaatunut puu


Tämä aamu valkeni meilläpäin kauniin kuulaana ja aurinkoisena. Oli tyyntä ja eilisestä riepottelevasta tuulesta ei ollut tietoakaan. Täälläpäin lapset palasivat kouluihinsa ja eilen kiinni olleet paikat ovat taas normaalista avoinna. Kävellessäni aamulla Nappulan kanssa päivähoitoon, oli vaikea edes sanoa, että jotakin tavallisesta poikkeavaa oli tapahtunut. Siitä kielivät ainoastaan tavallista suuremmat, tuulenpyörittämät lehtikasat, tien vierustoilla lojuvat isommat oksat, muutamat tuolla matkalla näkemäni katkennet puut sekä hiekkasäkit, joita oli asetettu muutamien talojen porttien ja ovien edustoille tulvan pelossa. Tällä kertaa sitä ei tarvinnut onneksi pelätä. Myrskyn jälkeen tavallinen arki Irlannissa jatkuu.

2 kommenttia:

  1. Hyvä kuulla, että säästyitte pahemmilta vahingoilta! Uskomaton voima noilla luonnonilmiöillä voi kyllä olla. -Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äläpä muuta sanoa. Saavat kyllä niin halutessaan tuhoa aikaiseksi. Me onneksi selvisimme todella vähällä.

      Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!