29. lokakuuta 2017

Halloweenia

halloween, kurpitsa, oranssi, leveä ikkunalauta

Irlannissa halloweenin lähestyminen on näkynyt jo hyvän tovin. Kaupat täyttyivät rekvisiitasta – joulukrääsän ohella – jo aikoja sitten. Kauppojen somisteissa ja ikkunoissa lähestyvä juhlapyhä näyttäytyy voimakkaasti. Sen myötä myös ihmiset ovat kaivaneet luurangot kaapeistaan ja ripustelleet niitä kurpitsa-, hämähäkki- ja haamukoristeiden ohella ikkunoihinsa ja ovien pieliin.

ikkunasomiste, punainen villakangastakki, lepakkokoriste, hämähäkkikoriste, kurpitsa

Itse en ole koskaan ollut mikään "välikausikoristelija". En omista halloween, saati pääsiäiskoristeita. Muutamat hassut joulukoristeet sentään löytyvät, nekin tällä haavaa pakattuna Suomessa olevassa varastokopissa. Koska täällä päin tuo koristelu tuntuu olevan se juttu, päätin panostaa edes hitusen.

Ostin kaupasta kurpitsan ja päätin tehdä elämäni ensimmäiset kurpitsakaiverrukset. Aiemmin olen käyttänyt sitä herkkua vain sosekeiton tekoon. Ovenpielissä olevat hämähäkinseitin olen jättänyt siivoamatta, onpahan jotakin autenttisia koristeita. Sen lisäksi ostin hieman teeman väritykseen sopivia leikkokukkia. Muutamat miehen edellisviikonlopun synttäreiltä jääneet ilmapallot pääsevät vielä koristamaan ulko-ovenpieltä, vaikkei palloihin kirjattu lukema ja lähestyvä kauhujuhla täysin kohtaa toisiaan. Tai riippuu tietysti miten sitäkin asiaa katsoa, voihan se olla, että saavutettu lukema nimenomaan kauhistuttaa :)

kurpitsa, gerbera, oranssi, iittalan maljakko


Täällä tuleva maanantai on arkipyhä. Koululaiset viettävät koko seuraavan viikon syyslomaa. Meillä tämä pidennetty viikonloppu menee ihan kotikulmilla ja onni onnettomuudessa emme olleet ihmeitä suunnitelleetkaan, koska auto sanoi loppuviikosta sopimuksensa irti ja makaa tällä haavaa korjaamolla.

Tulevana tiistaina vietetään sitä varsinaista halloweenia. Täällä trick or treat eli karkki vai kepponen -perinne elää vahvasti ja lapset kiertelevät naamiaisasuihin pukeutuneina ovelta ovelle. Meidän asuinalueella asuu paljon suomitermein virpomisikäisiä lapsia, joten luulen, että ovikello saattaa tiistaina soida tiuhaan. Tähän olen tajunnut varautua karkkisäkeillä, ettei käy niin, että talomme on vuorattu kepposten seurauksena kananmunilla tai joillakin muilla mukavilla yllätyksillä. Ja hyvä olisi, että joku tulisi oven taakse koputtelemaan, tai muuten tiedän mihin osoitteeseen ne makeudet lopulta uppoavat...

Tämän alati puheliaan naapurinrouvan kanssa jutustelin eilen ja hän kertoi, että hänellä on erään toisen naapuruston rouvan kanssa tapana yhtä lailla pukeutua halloweenina. He nauttivat lasillisen viiniä jomman kumman kotona ja tulevat sen jälkeen ilahduttamaan muutamia naapureita. Lupasivat tulla meilläkin käymään, ellei sada kaatamalla. Luulen, että näille hilpeille viisikymppisille pitää keksiä jotakin muuta kuin tikkari tai pieni suklaapatukka kiitokseksi. Olisikohan lasi viiniä tai viskihuikka paikallaan? Vai tuleeko teille parempia ideoita? Innolla jään odottamaan ilmestyvätkö rouvat asuissaan oven taakse.

4 kommenttia:

 1. Ilman muuta lasi viiniä! Ja vampyyrihampaat suuhun : )

  VastaaPoista
 2. Mikä kurpitsasta tuli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuskasin lähikaupasta kotiin :) Ja kaivertaminen sujui ihan tavallisella keittiöveitsellä, vaikka kaikenlaisia erilaisia kaiverrusveitsiäkin on tarjolla.

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!