18. joulukuuta 2017

Sehän on joulu jo alle viikon päästä!


jouluvalot, tralee, museo, joulukuusi
Joulukalenterista sitä ei ole voinut tarkistaa, koska Nappula sai oman kalenterin käsiinsä ja luukut saivat kyytiä ennen aikojaan. Omasta (Suomesta lähetetystä Fazerin) joulukalenterista herkut ovat sentään sulaneet ajallaan suuhun.

Viime viikonloppuna pidimme perheen omat "pikkujoulut". Kävimme pimeän tultua kävelemässä keskustassa ja katselemassa jouluvaloja. Ovathan nuo jouluvalot tuolla jo olleet hyvän tovin, mutta keskusta-asiointini on ajoittunut pääosin päiväsaikaan. Myöhemmin keittelin kotona riisipuuroa kunnon rasvaiseen maitoon. Ja hyvällepä maistui kanelin, sokerin ja maidon kanssa.

riisipuuro, marimekon servetti

Nappulalle emme ole tähän mennessä ostaneet joulu-/syntymäpäivälahjoja, koska ei hän ole niiden päälle vielä mitään ymmärtänyt ja lahjoja on joka tapauksessa tullut enemmän kuin riittämiin.

Jossakin vaiheessa loppuvuotta olimme menossa jonnekin polkupyörällä ja hän kyseli kovasti missä hänen pyöränsä on. Kerroin hänen saavan oman pyörän kun kasvaa vähän. Jonkin ajan päästä tämä muotoutui hänen suussaan muotoon "Sitten kun Paddy (vauva) syntyy, niin minä saan polkupyörän!". Kuunneltuamme mantraa riittämiin, tulimme siihen tulokseen, että tasapainopyörän (tai miksi sellaista polkimetonta pyörää nyt sitten virallisesti kutsutaankaan) ostaminen ei ole lainkaan huono idea.

Niinpä sitten pikkujouluiltana Nappulaa odotti iso joululahjapaketti, josta paljastui ikioma pyörä. Voi sitä iloa! Siitä alkoikin sitten uusi hokema "isä teki minulle pyörän". Tähän mennessä pyörällä ajelua on testattu vain sisätiloissa.

joululahja, tasapainopyörä, takkatuli, keinuhevonen


Taaperokerhossa, jossa tapaamme Nappulan kanssa käydä viikoittain vietettiin viimeisellä kerralla pikkujouluja. Herkuteltiin, laulettiin joululauluja ja lapset saivat pienet paketit. Monilla lapsilla ja aikuisilla oli päällään niin sanottu Christmas jumper eli joulupaita, joita vaatekaupat ovat pullistelleet jo hyvän tovin. Tylsänä äitinä en lähtenyt tällaisen "kertakäyttöpaidan" ostamiseen – ei se kuitenkaan enää ensi vuonna mahtuisi Nappulan päälle, vaan puin hänelle yksiväristä punaista päälle.

jouluvalot, tralee, joulukuusi


Pieniä muistamisia olen myös keräillyt lähipäivinä. Nappulan päiväkodin tädeille kasailin herkkukassin, jonka viemme sinne viimeisellä hoitokerralla ennen joulua. Naapurin rouvalle ja muutamalle kaverille kävin ostamassa joulukukat. Naapurin rouvalle valitsin irlantilaiseen tyyliin sopivasti bling blingiä sisältävän kukka-asetelman ja saksalaiselle kaverilleni luonnollisemman näköisen asetelman. Ilmeistä päätellen oletukseni tyyleistä osui oikeaan :)

6 kommenttia:

 1. Huvitti tuo irlantilaisen naapurin bling bling kukka-asetelma. Täällä tämä joulu on no, aikaa värikäs juhla! Meidän kuusi on suorastaan tylsä verrattuna näihin kirjaviin virityksiin😁 oli kiva kuulla vauvauutisistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Saara!
   Olen itse enemmän luonnollisemmat / skandinaavisen koristelun ystävä, mutta täällä tuo bling bling tuntuu olevan se juttu. Oikein huvitti kun kävin viemässä kukkatervehdystä naapurin rouvalle, hän pyysi sisään teelle ja esitteli joulukuusensa ja valoasetelmansa. Siitä muovikuusesta ei juuri vihreää näkynyt. Niin oli koristeiden ja valojen peitossa :) Ja mitä itse "teehetkeen" tulee, niin istuin siellä yli kaksi tuntia, kun puheliaalta rouvalta ei lopu koskaan juttu kesken - hyvä kun ehdin jonkun ynähdyksen johonkin väliin sanoa :)

   Poista
 2. Bling bling on kaukana tämänkin talon jouluasusta. Mutta jos sen tyyppisestä ilosta pitää, voi aina katsella naapurin värivaloja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä siitä bling blingistä voi myös nauttia katselemalla useampien naapurien välkkyviä värivaloviritelmiä.

   Poista
 3. Onko Irlannissa tapana antaa kukkia jouluviemisinä?
  T: Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymyksestäsi Ulla!
   En suoraan sanoen osaa sanoa kuinka tyypillinen jouluvieminen kukka on. Ajattelin mennä suomalaisemman tavan mukaan :) Kaupoista löytyy kyllä näin joulunalla laaja valikoima joulukukkia. Meidän naapurinrouva tykkää touhuilla puurarhassaan, joten hänelle ajattelin tuon kukkaviemisen sopivan kuin nenä päähän.

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!