6. helmikuuta 2019

Musiikkimuistoja 90-luvulta


Vihreät maiharit, maiharit, tien keltaiset viivat

Yksi kotijutuistani on pitää keittiössä puuhaillessa radiota auki. Nappula onkin lanseerannut meille äidin radion, joka on siis se tavallinen radio ja isän radio, joka on Bluetooth kaiutin, jonka kautta raikaavat Spotifyn kautta kalastetut hitit. Radiossa kuuntelussa tykkään siitä, että sieltä tulee randomina milloin mitäkin kappaleita (toki tiedän, että myös spotifyissa pystyy kuuntelemaan erilaisia listoja:) ja lisäksi samalla kuulen uutisia ja muita mielenkiintoisia asioita. Pääasiassa kuuntelen täkäläistä paikallisradiota. Vitsailemmekin monesti miehen kanssa, että hän tietää paremmin Suomen tai maailman tapahtumat, koska hän seuraa minua huomattavasti aktiivisemmin uutisia. Minä taas tiedän Kerryn - tämän meidän kreivikunnan uutiset sekä sen minkälainen säävaroitus alueelle on julistettu.

Ehdoton suosikkini tällä paikallisella radiokanavalla on kerran viikossa tuleva tunnin kestävä musiikin makasiiniohjelma. Yleensä ohjelmassa soitetaan jonkun tietyn artistin/ yhtyeen tuotantoa ja kerrotaan taustatietoa artistin uran alkuvaiheista nykypäivään/kuolinpäivään.
Makasiiniohjelma tulee sopivasti juuri siihen aikaan kun olen lasten kanssa illallispöydässä. Joten olen aina kuulolla - toki sillä erotuksella, että välillä desibelit ruokapöydän ympärillä nousevat sellaisiin lukemiin, että musiikin kuuntelemisesta voi vain haaveilla.

Olen yleensä todella huono muistamaan kappaleiden nimiä tai niiden esittäjiä. Sen sijaan kun kuulen jonkun kappaleen, tiedän kyllä kuinka se jatkuu.

Vihreät maiharit, vihreät kengät, maiharit

Tällä viikolla musiikin makasiiniohjelmassa oli varsinainen jackpot. Hittejä vuodelta 1995. Näin kirjoitettuna vuosiluku näyttää siltä kun puhuttaisiin lähes kivikaudesta, mutta kappaleita kuullessa en olisi kuuna päivänä uskonut, että hittien ilmestymisestä on jo 23 vuotta. Koska ihan muutamaa kappaletta lukuunottamatta osasin sujuvasti tai lähes sujuvasti kaikki luritukset.

Ja täytyy sanoa, että ohjelmaan oli poimittu melkoisia helmiä yhdeksänkymmentä luvun puolivälistä. Monet kappaleista toivat mieleen kavereita, paikkoja ja tapahtumia tuolta ajalta. Yleismaailmallisesti muistan, että Suomi voitti jääkiekon maailmanmestaruuden vuonna -95. Oman elämäni tähtihetki oli sen sijaan tuohon kesään osunut rippileiri sen tuomine uusine tuttavuuksineen sekä ensimmäinen yksin tehty ulkomaanmatka kielikurssille Iso-Britanniaan.

Tässä muutamia poimintoja makasiiniohjelmasta:
Blur: Country House
Celine Dion: Think Twice
Scatman (myös lapset heiluivat syödessään Nappulan nimittämän "hassun sedän" tahdissa)
Alanis Morissette: Ironic
Frendien tunnari
Take That: Back For Good
Pulp: Common People
Oasis: Wonderwall

Muistatko sinä nämä hitit?
Tuovatko ne joitakin muistoja mieleen?4 kommenttia:

 1. Tosi monesta listalla olevasta hitistä tuli muistoja mieleen! Vieläkin sitä ihmettelee miten Scatmanidsa voi kieli taipua ”skapa dapa du pipidi...” 🤩 kiva teksti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna-Sofia!
   Itellä menee ainakin kieli solmuun, kun sitä yrittää laulaa :)

   Poista
 2. Kaikki tuttuja paitsi tuota Celine Dionia en saa mieleen... 90-hitit on parasta, pienissä annoksissa ja toisiaan todella vahvat muistijäljen juontaa tuohon aikaan.

  Ja mäkin kävin kielikurssilla pari vuotta myöhemmin vaan, olin Brightonissa :)

  Ja vielä yks juttu, tuleeko Kerrygold-voit sieltä teidän läheltä? Me ostetaan niitä aina täällä Saksassa kun tuntu olevan lähinnä Oivariinia ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heitäppä Celine Youtubeen, niin saat kaikki klassikot kasaan :)

   Olen samaa mieltö, että ysäri musiikki on erinomaista - sopivina annoksina.

   Kerrygold on tuttu tuote, sitä voita löytyy toisinaan meidänkin jääkaapista. Piti oikein googlata missä yritys sijaitsee. Osoitetiedot johtivat Dubliniin eli täysin saaren toiselle puolelle. Mutta tiedä vaikka tuotteisiin tarvittava maito tulisi noilta meidän lähilehmiltä :)

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!