3. kesäkuuta 2017

Epävirallinen sadetaulukko


Kun muutimme tammikuussa tänne Irlantiin olin toki henkisesti varautunut siihen, että täällä sataa. Paljon ja usein. Silti todellisuus oli odotettua märempää. Ainakin alkuvuosi tuntui kylmine sateineen ja jatkuvine tuulineen inasen ankealta. Aloin muutaman viikon täälläolon jälkeen merkkaamaan pisarankuvan seinäkalenteriin aina sateisen päivän kohdalle. Kuulostaa vähän eläkeläisten touhulta, mutta aloitin tämän vähän niin kuin todistaakseni itselleni, ettei täällä nyt kuitenkaan niin usein sada.

No nyt on tullut aika tarkastaa tietoja muutaman kuukauden ajalta ja katsoa tuleeko sitä vettä usein vai tosi usein. Koska tammikuu ei ollut merkkailujen suhteen kokonainen kuukausi, aloitetaan tilastojen seuraaminen helmikuulta.

Epäviralliseksi tämän kaiken merkitsemisen tekee se millä logiikalla (niin, siis muulla kuin naisen) olen noita pisaroita merkinnyt. Jos yön aikana on satanut, sitä ei lasketa, koska se ei ole haitannut minun elämääni. Samaten ihan pienintä pientä sumutinpullo tihutusta ei ole laskettu sateeksi. Sateeksi olen siis luokitellut sellaisen jolta on tarvinnut suojautua. Vetää huppu päähän, virittää rattaisiin sateensuoja, avata sateenvarjo ja mitä näitä keinoja nyt on.

Kas tässä:


Sadepäiviä
Päiviä kk
Helmikuu
18
28
Maaliskuu
17
31
Huhtikuu
9
30
Toukokuu
13
31

Siitäkin huolimatta, että noita sateisia päiviä on tälle tarkkailuajanjaksolle mahtunut, ovat ne lähes poikkeuksetta sadekuuroja. Joskus niitä tulee vain pari päivässä, toisinaan reilusti enemmän. Sinä aikana kun olemme täällä olleet, muistan vain kaksi päivää, jolloin on satanut aamusta iltaan. Ja varmaan niihinkin päiviin on mahtunut joku pieni sateeton tauko.

Omat pisaramerkintäni eivät – jännä juttu kyllä – kerro paljonko sitä vettä on oikeasti taivaalta tullut. Ihan vertailun vuoksi kaivoin vielä intterneetin ihmeellisestä maailmasta samalta ajanjaksolta tilastot täältä Traleesta ja Helsingistä. Tosin molempien tulokset ovat viime vuodelta. Helsingin keskimääräisestä sademäärästä alkuvuoden osalta suuri osa on varmastikin tullut lumena. Mutta onhan tuo silti suuntaa antavaa ja jonkinlainen todiste siitä, että sitä vettä täällä vaan ropisee jokunen pisara enemmän.Helsinki
Tralee
Tammikuu
41mm
180 mm
Helmikuu
30 mm
120 mm
Maaliskuu
35 mm
120 mm
Huhtikuu
38 mm
80 mm
Toukokuu
35 mm
90 mm

Jatkan mummotouhuilua eli pisaramerkintöjen tekemistä vastaisuudessakin ja paljastan seuraavat tulokset tammikuussa. Tuskin maltatte odottaa :)

sademäärät irlannissa


Olettehan huomanneet, että löydätte Vihreän saaren emännän myös Facebookista ja Instagramista? Molemmista löydyn nimellä vihreansaaren. Siitä syystä, että Facebook tulkitsi Vihreän saaren emännän laittomaksi nimeksi. Eli blogilinkkauksia, kuvia ja muuta lainsuojatonta juttua lisää noilta kanavilta. Hyppää kyytiin!

2 kommenttia:

  1. Jos ei sataisi, blogin nimi olisi: Ruskean saaren emäntä.
    Parempi näin.

    VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit!