3. maaliskuuta 2018

Tee-se-itse -juttuja tulevalle vauvalle

mobile, sadepisarat, pilvi, lapsen mobile, paksu huopakangas
Mitään varsinaisia suurempia sisustusjuttuja en tässä valmiiksi kalustetussa vuokra-asunnossa ole pian syntyvää vauvaa varten lähtenyt tekemään. Paddyn vaatteille hommasimme lipaston ja muutaman pienen jutun olen ostanut hyllyn päälle koristeeksi.

Pinnasänky makaa vielä kaikessa rauhassa romuhuoneessa. Aika näyttää milloin sille on tarvetta. Sänky itsessään vie niin paljon tilaa makuuhuoneestamme, etten halua sitä tilan tukkeeksi kun vasta silloin kun on aivan pakko. Nappula majaili aikoinaan reilusti yli puoli vuotta meidän parisängyssä, joten jos samalla kaavalla mennään, niin pinnasängylle ei ihan heti miten ole käyttöä.


Marimekko, räsymatto, koristetyyny

Muutamia pieniä ominkäsin väännettyä tekeleitä olen kuitenkin värkännyt uutta perheenjäsentä varten. Sitten joskus paikalleen laitettavaan pinnasänkyyn tein muutamat pienet koristetyynyt.

Yritin joulun aikaan Suomessa käydessämme etsiä tuloksetta Finlaysonin Elefantti –markiisikangasta. Löysin ainoastaan ohuempaa verhokangasta. Kaipasin kuitenkin tyynyjä vähän paksumpaa kangasta, joten elefanttien sijaan menin tutkailemaan Marimekon valikoimia. Sen hypistelyn ja tutkailun jäljiltä vaikutti varmaan siltä kun olisin ollut tekemässä jotakin suurempaakin sisustuksellista ratkaisua. Vaan ei. Ihan vain tyynynpäälliskankaita valkkaamassa. Varsinaisten ”lapsikuosien” sijaan päädyin Räsymatto –kuosiin. Kivat pallot kun toimivat tarvittaessa hyvin myös muualla kuin pinnasängyn pohjalla. Päädyin lopulta ostamaan kahta eriväristä Räsymatto –kangasta, joista toisesta tein pienemmät tyynyt Paddylle ja vähän suuremmat Nappulalle.


Marimekko, räsymatto, koristetyynyt

Tyynyjen lisäksi tulokas pääsee tuijottelemaan mobilea. Ostin Suomesta paksumpaa huopalevyä, josta leikkelin paloja. Täältä olen löytänyt vain sellaista ihan ohkaista huopakangasta, joka ei sovellu tähän tarkoitukseen. Voi toki olla, että jossakin isommassa kaupungissa olisi parempi tarjonta.

Koska Paddy tulee syntymään tänne ”sateen maahan”, niin mikäpä hänelle sopisi sen paremmin kuin pilvet ja pisarat? Kokosin leikkelemäni mobilen palat yhteen ihan vain neulalla ja siimalla. Sinne tänne väleihin laitoin vielä kirkkaita helmiä. Saattavat välkehtiä kivasti silloin jos aurinko sattuu paistamaan sopivasta kulmasta.


mobile, pilvi, sadepisarat, lapsen mobile, paksu huopakangas

Sisarkateuden välttämiseksi Nappulakin sai oman mobilensa. Sydänkuvioidun. Toteutin siinä aivan samaa tekniikkaa. ”Mobilerinkulan” sijaan sydämet on vain aseteltu kotipihalta kerättyyn oksanpätkään.


sydän, sydänmobile, paksu huopakangas, punaiset helmet

1 kommentti:

  1. Tärkeitä valmisteluja kaikille: äiti ja isosisko orientoituvat ja pikkuinen saa tietää olleensa odotettu.

    VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit!