26. maaliskuuta 2018

Vaihdetaanko osia?


isä ja tytär, kävelylenkki, pallotakki, rantareitti, vauvan vaunut
Mies on ollut reilun viikon kotona. Hän on vienyt ja hakenut Nappulaa hoitopäivinä päiväkotiin. Käynyt kaupassa, Nappulan kanssa ulkoilemassa ja kirjastossa, se oli samalla hänen ensimmäinen kirjastokäyntinsä tällä. Tehnyt toisin sanoen monia niitä asioita, joita itse puuhastelen arkisin. Arkea opetellessa uuden tulokkaan kanssa, miehen kotonaolosta ja sitä edeltäneestä hänen isänsä meillä olosta on ollut todella iso apu minulle.

Miehen ollessa kotona olemme käyneet hoitamassa yhtä jos toista asiaa. Käyneet lounaalla koko porukalla tai melkein kahdestaan eli Paddyn nukkuessa vaunuissa.

leikkipuisto, hämähäkkikeinu, kettutakki, tähtipipo
Reiluun viikkoon mahtuneen monen keskustakäynnin aikana mies on esittänyt minulle kerran jos toisenkin kysymyksen "Mistä sinä hänet tunnet?" kun olen tervehtinyt tai jutustellut jonkun vastaantulijan kanssa. Milloin vastaan on tullut "sama mies, joka yleensä kävelee aamupäivisin minua vastaan", milloin Nappulan päiväkotikaverin vanhempi, jonka kanssa olen monesti jutellut päiväkodin ovensuussa ja milloin taas tuttu vanhempi-lapsi -kerhosta.

Kahvilassa miehen kulmakarvat värähtävät kun hän tajusi, että kahvilan henkilökunta tuntee minut ja tulee hyvin tuttavallisesti juttelemaan ja onnittelemaan vauvasta. "Kukas tuo sitten oli?", hän kysyy eräästä kahvilan asiakkaasta, joka tulee myös onnittelemaan. "Hän on töissä eräässä pienessä kasvisruokapaikassa, jossa olen käynyt aika useasti lounaalla."

"Voisin vaihtaa osia kanssasi ihan milloin vaan. Arkesi kuulostaa aika lailla erilaiselta kun omani, joka on jatkuvaa hektisyyttä työpaikalla."

Itsellä on aika ajoin olo, että menisin lastenhoidon ja kotipyörityksen sijaan oikein mielelläni töihin. Tekemään jotakin aikuisten ihmisten kanssa. Tosin niihin miehen 12 tuntisiin päiviin en olisi kuitenkaan valmis vaihtamaan. Eli jatketaan nyt vielä tällä jaolla eteenpäin.

3 kommenttia:

 1. Saman tuttavallisen nyökkäilyn ja tervehtimisen panin minäkin merkille. Blogisti vain tuumi asiasta:"Tämä on pieni kaupunki!"
  On se kuitenkin molemmista osapuolista kiinni. Ihan tulee hakematta mieleen parikin suomalaista, jotka eivät olisi niin monta tuttua miltään saarelta löytäneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon nyökkäilyyn ja tervehtimiseen täytyy kommentoida sen verran, että täällä tervehditään hyvin herkästi vastaantulijoita. Olivat he sitten edes niitä naamatuttuja tai tuikituntemattomia. Ja välillä niiden tuntemattomien kanssa jäädään vaihtamaan jokin sananen. Eli aina ei ole kyse siitä, että tuntisin kaikki, vaan olen opetellut paikallisia tapoja :)

   Poista
  2. Arvokasta sekin on, että opettelee paikalliset tavat ja osoittaa arvostavansa niitä!

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!