17. maaliskuuta 2018

St Patrick’s Day


st patrick's day, paraati, shamrock, vihreän saaren emäntä
Kevät on edennyt tänä vuonna hitaasti. On ollut kylmää. Viime vuonna maaliskuussa oli jo useampi oikeasti lämmin päivä. Tänä vuonna kevät on antanut toden teolla odottaa itseään. Vuosi sitten St Patrick’s Dayna oli kovin sateista, siitä huolimatta menimme seuraamaan pikkukaupunkimme paraatia. Olimmehan ensikertalaisia. Muistan, että juttelimme tuolloin ”käydään tänä vuonna katsomassa Traleen paraati ja mennään ensi vuonna johonkin isompaan kaupunkiin katsomaan kulkuetta”. No, eipä silloin tiedetty, että vuoden päästä matkassa olisi yksi muuttuja lisää.

Tänä vuonna sateen sijasta oli kylmä sää. Päivälle luvattiin aiemmin jopa lumisadetta, mutta se jäi onneksi toteutumatta. Meidän karavaani somistautui säästä huolimatta vihreisiin asusteisiin ja vaatteisiin ja kävimme viime vuoden tapaan seuraamassa paikkakunnan paraatia, joka oli koottu kasaan vapaaehtoisvoimin. Kulkueessa näkyi edustettuina yhtä lailla paikallisia urheilu- ja harrasteseuroja, yhdistyksiä ja yrityksiä. Sellainen hyvänmielenkulkue, jossa puhalletaan yhteen hiileen. Paraatin pääkadun tienvarret olivat tupaten täynnä kuka mitenkin päivän teemaan pukeutunutta väkeä. Jäimme suosiolla seuraamaan paraatin alkua vähän väljemmille vesille.Tänä vuonna olimme liikkeellä vain omalla porukalla, kun yhdellä jos toisella kaverilla oli muita menoja tai suunnitelmia tämän päivän varalle.
paraati, frozen, olof, vaunu

st patrick's day, paraati, tralee

paraati, hevoset

Paraatin päätyttyä kävimme läpi monta keskustan pubia ja ravintolaa lounaan toivossa, mutta emme olleet nähtävästi ainoita tämän suunnitelman kanssa. Lopulta päädyimme kävelemään kotimme nurkille ja suuntasimme lounastamaan lähipubiimme. Onnekkaasti saimme sieltä viimeisen vapaan pöydän. Kaksiviikoinen Paddykin pääsi ensimmäiselle pubilounaalle. Jo oli aikakin :) Samaan aikaan televisiosta alkoi rugbyn Six Nations Cup, jossa Englanti ja Irlanti pelasivat vastakkain. Lounastunnelma oli taattu, varsinkin kuin Irlanti vei Englantia kentällä rymyämisessä kuin pässiä narussa.

Meillä on St Patrick’s Dayn vuoksi luvassa pitkä viikonloppuvapaa. Irlannissa pyhäpäivien määrä on joka vuosi vakio eli kun pyhä, kuten tämä St Patrick’s Day osuu lauantaille, niin pyhä siirtyy seuraavalle arkipäivälle, tässä tapauksessa maanantaille. Tällainen järjestely sopii minulle paremmin kuin hyvin.

2 kommenttia:

 1. Ei elämässä juhlia ole liikaa; hyvä että siellä pystytään pyhäpäivä siirtämään arjen päälle.
  St Patrick´s Day:n kunniaksi olen kateudesta vihreä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kieltämättä mukava lisä, että vapaapäivien määrä on joka vuosi sama.

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!