9. syyskuuta 2018

Kakulla linnassa

Afternoon tea, ballyseede castle

Meillä oli aiemmin tällä viikolla hääpäivä. Päätimme juhlistaa sitä hieman. Mies ehdotti ensin jotakin fine diningia. Sitten muistimme, että meillähän on nuo lapset. He ovat kyllä tottuneita ulkosyömäreitä, mutta sanotaanko nyt näin, että astetta fiinimpi syöminen on jostakin syystä miellyttävämpää aikuisten kesken.

Olemme olleet yhdessä reilusti yli kymmenen vuotta, mutta hääpäivä oli järjestyksessään neljäs. Kumpikaan ei muistanut olemmeko aiemmin juhlistaneet jollakinlailla hääpäiväämme. En tiedä johtuuko se huonosta muistista, vai siitä ettemme ole tehneet mitään mieleenpainuvaa. 

Tällä kertaa päätimme tehdä jotakin, jonka muistamme toivottavasti ainakin vuoden päähän. 

Fine diningin sijaan varasin meille paikat iltapäiväteelle. Afternoon Tea on omanlaisensa käsite näillä saarilla. En tehnyt teevarausta ihan mihin tahansa hotelliin vaan ihan oikeaan linnaan. Joka, tosin toimii tätä nykyä hotellina.
Ballyseede castle

Ballyseede Castle on rakennettu 1500 -luvulla. Se on lähialueiden ainoa linna, joka tarjoaa majoitus- ja ravintolatoimintaa. Linna on myös suosittu häidenviettopaikka.

Päätimme pukeutua asiaankuuluvasti ja jättää kotiverskat ja vakiofarkut tällä kertaa kaappiin. Ja kieltämättä se siistimpi pukeutuminen sopi pömpöösiin meininkiin hopeahaarukoiden, kristallikruunujen ja taulukokoelmien keskelle.
Ballyseede castle

Iltapäiväteelle kuului teen tai kahvin lisäksi viehättävät kerrostarjottimet, joihin oli lastattu pieniä suolaisia herkkuja, kuten guinness- ja graavilohivoileipiä. Ihanat tuoreet skonssit sekä valikoima pieniä makeita kakkuja. Ja tokihan näiden kaveriksi tilattiin vielä lasit proseccoa. Sanotaanko, että ainakin mahan makeasektori tuli täytettyä.

Vaan tulipahan vietettyä mieleenpainuva iltapäivä neljän tähden linnanrouvana. Kuvat kertokoon enemmän kuin sananhelinäni.

Ballyseede castle, garden

Ballyseede castle, portaikko

Afternoon tea

Haarniska, ballyseede castle
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kiva kun kommentoit!