20. huhtikuuta 2017

Pikku Adare


Lupailin edellisessä blogipäivityksessä, että kirjoittelen lisää muutamista paikoista, joihin olemme tutustuneet.

Aloitetaan Adaresta.

Sympaattinen pikkukaupunki on samalla sympaattinen ja varsinainen pullonkaula. Adare nimittäin sijaitsee pääväylällä, matkan varrella täältä Kerryn maakunnasta Limerickiin. Limerick on yksi Irlannin suurimmista kaupungeista ja liikennettä tuolla tieosuudella riittää, varsinkin lomakaudella.

Irlannissa nuo isot tiet kulkevat aina kylien ja pikkukaupunkien läpi, eivätkä kierrä niitä kuten esimerkiksi Suomessa. Ja pullonkaulojahan tällaisiin paikkoihin syntyy helposti kun läpikulkuliikenteen lisäksi paikallinen Patrick yrittää peruuttaa Nissaniaan kivimuurien ympäröimästä pihasta samalle tienpätkälle. Ja muutaman talon päässä Patricista sijaitsee kylän ainoa bensa-asema, jonka minikokoiselle pihalle mahtuu kerrallaan se kaksi autoa. Muut kaarat jonottavat tiellä ja tukkivat liikenteen. Ohi kun ei pääse menemään. Ruuhka-aikaan matkantekoon kannattaa siis varata aikaa ja hyvät hermot.

Adareen on noiden ruuhkien vuoksi ehdotettu rakennetavan kiertotietä, mutta kaupunkilaiset ovat vastustaneet sitä koska pelkäävät, etteivät turistit ja muut ohikulkijat enää pysähtyisi kaupungissa. Jos minulta kysttäisiin, niin liputtaisin ehdottomasti tuon kiertotien puolesta. Pysähtyisin silti Adaressa. Silloin pääkadulla saisi käpytellä rauhassa ja ihailla ympärillä olevia taloja ja kylän tunnelmaa ilman jatkuvaa liikennevirtaa.

Jos unohdetaan tuo liikenne, niin sympaattisen Adaresta tekee suloiset kaislakattotalot, värikkäät rakennukset ja pieni puistoalue. Ja koska niitä ohikulkijoita riittää, niin myös niitä ravintoloita ja putiikkeja löytyy ihmeen paljon pienen kaupungin kokoon nähden. Kuvat kertokoon paikasta enemmän kun emännän löpinät.

Adare
adare

Adare

Adare

Adare

Adarelle on myönnetty Irlannin kauneimman kylän titteli. Kaikenmoisia titteleitä täällä kyllä jaetaankin. Olemme useammat kerrat naureskelleet rakennusten seinissä ja aidoissa oleville laatoille, joissa on mainittu mm. "Best pub music nomination 2007", "Town in blossom 2014", "Tidy Town 2011". Kukahan kaikkien näiden paremmuuskisojen toimikunnissa istuu?

Adaresta löytyy myös hulppea kartano, joka toimii tätä nykyä hotellina ja golfkeskuksena. Nyt hotelli on suljettu, joten minulla ei ole siitä kuvia. Upporikas irlantilaismies osti linnan ja tilukset ja remontoi jo ennestään 5 tähden hotellia entistä ehompaan kuntoon. Irlannissa, kuten myös Iso-Britanniassa häitä tavataan järjestää hotelleissa. Melkoisen mahtavat juhlapuitteet tulee tuossa Adare Manorissa remontin valmistuttua olemaan. Että jos häitä suunnittelet, haluat jotakin erilaista kun sen kotikylän maamiesseurantalon, eikä ole pikkurahasta puutetta. Niin kurkkaappa tätä :)

4 kommenttia:

 1. Oi miten söpöjä nuo ruohokattoiset talot! Vaikuttaa kyllä kauniilta ja viehättävältä kylältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat! Yhden talon kattoa korjattiin paraikaa. Vanhat kaislat (niitä ne tietääkseni ovat) pois ja uudet tilalle. Hienoa kun kunnostavat!

   Poista
 2. Ihania hobittitaloja! Viihdyn kaupungeissa mutta kyllähän tällaiset kylät ovat niitä aivan parhaita bongauskohteita :)

  VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit!