6. maaliskuuta 2019

Vinkkejä Belfastiin

Mangolia, belfast, tiilirivitalo, fuksianvärinen ovi
Lupaisin aiemmin antaa muutamia Belfasttärppejä. Tässä niitä nyt piisaa. 

Matkustin Belfastiin bussilla Dublinista. Suora bussi osoittautui hyvin käteväksi matkustustavaksi. Tullessa ostin lipun vasta bussista, mutta paluulipun olin ostanut netistä ennakkoon ja hyvä niin - sillä samaan bussiin haluavia olikin melkoinen määrä, eivätkä kaikki mahtuneet kyytiin. Bussin päätepysäkki on Belfastin keskustassa, joten siitä oli helppo lähteä jatkamaan matkaa jalkaisin seuraavaan kohteeseen.
Belfast, central, opera house

Majoitusvaihtoehtoja löytyy isommin kolmelta pääalueelta; Central, The Cathedral Quarter ja Queens Quarter. Keskusta ja The Cathedral Quarter ovat hyvin lähellä toisiaan. Käytännössä toinen alue alkaa siitä, mihin toinen päättyy. Queens Quarter on pikkaisen etäämmällä, noin vartin kävelymatkan päässä keskustasta. Belfast on Helsinkiä pienempi kaupunki, joten kaikki niin sanotut keskusta-alueen paikat ovat saavutettavissa jalan. Majoitusvaihtoehtoja suunnitellessa kannattaa huomioida, että monella niin sanotulla pubien täyteisillä kaduilla saa juoda. Jos sitten sattuu niin hassusti, että haluaisi nukkua, mutta huoneen ikkuna sattuu olemaan tällaiselle juominen on sallittua -kadulle päin, saattaa Nukkumattia joutua odottelemaan sinne kello kahteen saakka.
Belfast, yellow graffit

Centralista löytyy lukuisten majoitusvaihtoehtojen lisäksi monia ravintoloita, pubeja, kahviloita ja kauppoja. Alueella on myös iso ostoskeskus Victoria Square. Euroopan pommitetuinta hotellia - Hotel Europa - vastapäätä löytyy vanha koristeellinen Crown Bar, joka on käymisenarvoinen paikka. Pubissa on koristeellinen tumma katto, kauniilla lasimaalauksilla ja puuovilla rajatut "karsinat". Pintia hörppiessä voi ihailla myös pubin kaunista mosaiikkikuvioitua lattiaa. Päivisin pubissa on tarjolla lounasta.
Crown bar, belfast, pubi, belfast lager, vsnha baaritiski

Suurin osa kaupungin pubeista ja ravintoloista löytyy The Cathedral Quartersista. Alueelta löytyy kapeita pieniä kujia, joita pitkin on hauska haahuilla.

Pykälää fiinimpää pubiruokaa tarjoilee Morning Star kapealla Potterings Entry -kujalla. Alakerrasta löytyy peruspubi ja varsinainen ravintolapuoli yläkerrasta. 

Tuolla suunnalla kuljeskellessa kannattaa katsastaa myös Kelly's Cellars, se on Belfastin vanhin pubi. Paikassa on juuri sitä aitoa irkkupubitunnelmaa. Vähän vinot seinät ja katosta roikkui kaikenlaisia koristeita, tuli roihuaa takassa ja vanhoilla patinoidoilla pöydillä palavat kynttilät pulloissa. Alkuillasta pubissa on perinteistä livemusiikkia. Oman käyntini aikana yhden nurkkapöydän olivat valloittaneet rytmiryhmä viuluineen ja tinahuiluineen.

Pubin naapurista löytyy Mourne Seafood Bar, josta saa maukkaita lounaita ja illallisia. 
Kelly's cellar, vanha pubi, belfast

Taisin kuvitella itseni puolet nuoremmaksi, kun varasin oman majoituksen opiskelija-alueena tunnetusta Queens Quartersista. Queen's University löytyy tältä alueelta. Alue on kuitenkin leppoisaa ja mukavan eläväistä. Majoitushinnat ovat täällä hieman keskustaa edullisempia. Alueelta löytyy useita baareja ja paljon pieniä ruokapaikkoja. Enemmänkin sellaista build a burger, falafel ja bistrohenkistä tarjontaa, mutta suoraan sanoen ne sopivat enemmän kuin hyvin omaan tarkoitukseen. Yksin reissatessa ei kaipaa mitään valkoisia pöytäliinoja ja turhaa hienostelua vaan enemmänkin niin sanottuja helppoja ruokapaikkoja, joihin voi solahtaa itsekseen ruokailemaan.
Kala-ateria, bistro, belfast, valkoinen laakea lautanen

Jäätelönystävien - ja ne jotka tuntevat minut, tietävät, että olen jäätelönsuursyömäri - kannattaa käydä yliopistoa lähellä sijaitsevassa Nugelatossa nauttimassa päivän sokeripiikki.

Olen tainnut aiemminkin mainita, että tykkään markkinoista ja kauppahalleista. Tässäkään suhteessa Belfast ei jättänyt minua kylmäksi. Viikonloppuisin avoinna oleva St. George's Market tarjosi sopivasti markkinahumua. Kauppahallista löytyi useita erilaisia ruoka- ja kahvikojuja. Minun vatsaani täyttivät sopivan mausteiset  thaimaalaiset herkut sekä täydellinen libanonilainen falafelrulla. Ruoka-, hedelmä- ja kalatiskien lisäksi hallissa on useita käsityö-, koru- ja antiikkikojuja. Rytmiä kauppahalliin toi niin sanotulla keskusaukiolla raikaava livemusiikki.
Cupcakes, belfast, st george's market
Belfast, st george's market, valokuvat, tandem photography

Aiemmat Belfastia käsittelevät jutut:


2 kommenttia:

 1. Tykkään tuollaisista rosoisista kaupungeista, miltä Belfast vaikuttaa. Viihtyisin varmasti! Seuraan sua instagramissa ja se onkin osoittautunut erinomaiseksi kanavaksi sukeltaa muiden ulkosuomalaisten arkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen enemmän rosoisten kuin kiiltokuvakaupunkien ystävä. Ja todellakin, Belfast oli erittäin mielenkiintoinen kohde.
   Kiva, kun seuraat ja kommentoit :)

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!